promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: azt hitted, már nem kell feltekerni a fűtést? A tél még be fog vinni egy kemény ütést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan érzése van az embernek, mintha az időjárás tudta volna, hogy a mostani válságban kicsit be kell segítenie. Sokan aggódtak Magyarországon a rezsi miatt, de ahogy a szakértők is megemlítik, a spóroláshoz rengeteget hozzátett az enyhe tél. Nem voltak dermesztő mínuszok, és azok is inkább csak hajnalban jöttek elő.

A legtöbben elkönyvelték magukban, hogy ez így is marad, azonban egy hidegfront fog bekavarni Magyarország időjárásába. Szóval úgy néz ki, még egyszer biztosan fentebb kell tekernünk a fűtést, de ne aggódjunk, ettől még nem fog az egekbe emelkedni a rezsiszámlánk.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, az említett hidegfront szombaton fog megérkezni észak-északnyugat felől. A lehűlés csak az egyik rossz, mivel szél is fog társulni hozzá, ami alapból rontani fog a hőérzetünkön. Az esernyőt is be kell tennünk a táskába, mivel csapadék is várható.

Napközben bár 5-10 fok között alakulhat a hőmérséklet, de hajnalban fagyni fog, sőt, vasárnap hajnalban akár még havazás, havas eső is lehet. Itt nagyjából -4 és +1 fokra kell számítani.

Szóval érdemes kihasználni a tavaszias időjárást, amíg csak lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elkezd vastagodni Magyarország felett a felhőzet, de csapadék nem igazán valószínű, ahogyan a szél sem fog feltámadni.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, fagyra érzékeny, keleti, északkeleti részeken gyenge fagy sem zárható ki.

Csütörtökön szintén marad a borult idő. Délutántól nyugat felől gyenge csapadékzóna érkezik és halad kelet felé. A keleti, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Pénteken is még marad az enyhébb idő, és akár a nap is kisüthet, miután elhagyta Magyarországot a nagyobb felhőtakaró. Néhol ettől függetlenül kialakulhat zápor, zivatar, szóval ne hagyjuk otthon az esernyőt. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +7 fokról általában 11 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten alacsonyabb csúcsértékeket is mérhetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás