promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény dolog közeledik, ezen a napon lesz a leghidegebb a héten a meteorológusok szerint? Részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok elmondták, hogy ezen a héten mire számíthatunk majd az időjárás frontján.

Az elmúlt időszakban az ősz ugyan már megjelent, ám még a hidegebb idő csak néha tette be a lábát hazánkba, így pedig nagyon sokszor volt napsütés, és sokszor volt részünk igazán meleg időben is, igazi kirándulóidőbe. Ám most egy fordulat ígérkezik, az Országos Meteorológiai Szolgálat az időjárás-jelentésének is azt a címet adta, hogy

"Ennél már csak hidegebb lesz".

De mégis mit jelent ez pontosan?

Egyelőre ugyanis azt érezhetjük, hogy enyhe légtömegek vannak felettünk, még kora délután is lehetett érezni, hogy sok helyen napsütés volt az országban, és az idő is jobbára kellemes volt. A meteorológusok azonban már azt mondják, hogy észak felől hidegebb levegő tör majd Magyarországra. És ennek a pontos napját is tudjuk már, szerdától áramlik hazánk területére is a hidegebb levegő. Csütörtökön pedig a hét egyik leghidegebb hajnala elé nézünk majd. Erre van tehát kilátás.

Az előttünk álló időszakban mediterrán ciklon érkezik majd a Kárpát-medence térségébe, viszont a szerdai nap folyamán ez már távolodik is a közelünkből, majd a tőlünk nyugatabbra levő magasnyomás peremére a hétvégéhez közeledve már egy gyenge hidegfront éri majd el hazánkat. Ezáltal pedig ismét csapadékosabbra fordulhat majd a hétvégi időjárásunk.

Kedd délután a a hőmérséklet majd 6 és 11 fok között alakul majd.

Az OMSZ videós időjárás-jelentésében nagyon pontosan láthatjátok az előrejelzéseket térképre vetítve is, így már most tudtok tájékozódni azt illetően, hogy milyen idő vár majd ránk az elkövetkező napokban Magyarországon, hol számíthatunk csapadékra, és az ország egyes részeiben hány fokokat mérhetünk amjd reggel és napközben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás