promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alighogy fellélegeztünk, hamarosan újabb fordulat jön hazánk időjárásában, ezen a napon fog minden megváltozni a meteorológusok szerint - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik a következő napokra végre megnyugszik időjárásunk és kellemes 8-10 fok közötti maximumokat mérhetünk az ország nagy részén. 

Az utóbbi napok elképesztő erejű, az ország több pontján a 100 km/órát is elérő széllökések után most úgy tűnik egy időre fellélegezhetünk, az időjárás ugyanis most az előrejelzések szerint megnyugszik egy időre, sőt már-már kora tavaszias időre számíthatunk.

A HungaroMet előrejelzése szerint a következő hét első napján, hétfőre az eddigi ködös reggelek okozta nehezített látási viszonyok fokozatosan javulnak, illetve az alacsonyszintű felhőzet is szakadozik, gomolyosodik, és hazánk nagy részén sok napsütésre számíthatunk. Külön jó hír, hogy csapadék sem várható. Csak a Kisalföld térségében élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 4 és 9 fok között valószínű.

Ehhez képest keddre sem változik jelentősen időjárásunk. Az éjszaka többfelé kialakuló, terjeszkedő köd, rétegfelhőzet nagyobb része napközben feloszlik és derült, napos idő várható. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Alföldön maradnak tartósan borult, párás tájak. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, mindössze az Észak-Dunántúlon lehet élénk, Sopron környékén időnként erős a szél. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután a napos tájakon 4 és 8, a borult részeken -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdára az éjszaka nagy területen kialakuló, terjeszkedő köd, rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad, másutt többórás napsütés várható, majd északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután a napos tájakon 4 és 8, a borult részeken -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Időjárásunk csak csütörtökre változhat jelentősen, akkor borult, párás, ködös és derült tájak egyaránt lesznek, majd észak felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, ezzel együtt nő a csapadék esélye is, akár több helyen lehet gyenge eső. Egy érkező hidegfront miatt ugyanis sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél.

A minimum-hőmérséklet jellemzően -4 és +1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximum nagyrészt 5 és 11 fok között várható, az északkeleti tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Ha pedig még ennél is részletesebb időjárás-előrejelzésre vágysz, tekintsd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás