promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hidegfront, lesz nemulass, már több vármegyében él a riasztás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Élvezzük ki a hétfői nyugalmat, mert kedden megérkezik a hidegfront.

Hétfőn még többnyire nyugodt marad a légkör, ám ez csak a vihar előtti csend, ugyanis már közeleg felénk a hidegfront, ami ismét esőt hoz magával, illetve némi lehűlést. Záporok és zivatarok lesznek a jellemzők, néhol nem kizárt egy-egy heves zivatar, és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de még így is 20 fok körül lesznek a napi maximumok.

A meteorológusok hétfőre is adtak már ki riasztást, ugyanis napközben északkeleten elvétve, majd estétől az északnyugati, északi határ közelében alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket szélerősödés és kisebb méretű jég kísérhet.

(Fotó: OMSZ)

Aztán keddre már az ország egész területére riasztás van érvényben a záporok és zivatarok miatt, amit szélerősödés és jégeső is kísérhet. Tehát ismét csapadékos lesz az időjárásunk, de ez nem fog sokáig tartani; még szerdán számítani kell némi esőre, aztán csütörtökön megnyugszik a légkör, és száraz időnk lesz a továbbiakban.

Ami a hétfői, részletes időjárást illeti: a fátyol-, majd a déli óráktól képződő gomolyfelhők mellett napos idő valószínű. Északkeleten, keleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, több helyen - főként a Dunántúlon - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ alábbi videójában pedig megnézhetitek, mi várható a folytatásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás