Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Sport & Szabadidő

Promotions - 2018.07.19. 14:34
A Kazinform kazah állami hírügynökség információját több online médium is hamar átvette: csütörtökön megkéselték a 2014-es szocsi téli olimpián bronzérmet szerző Denis Tent. A 25 éves műkorcsolyázó épp az autójához igyekezett a kazah fővárosban, Almatiban, amikor észrevette, hogy két tolvaj megpróbálja meglovasítani kocsijának visszapillantó tükrét. A két férfi nem menekült el, hanem rátámadt az őket felelősségre vonó Tenre, és egyikük egy késsel combon szúrta.

A sportolót hamar kórházba szállították, de a sebe olyan mély volt, hogy nem tudták megmenteni az életét. - Sajnos elveszítettük – nyilatkozta a BBC tudósítása szerint az egyik kormányzati sajtós.

A csapatban olimpiai bronzérmes Adam Ribbon amerikai műkorcsolyázó Twitteren a következőket írta búcsúzsképp: - Mindenkivel annyira kedves volt mindig, nekem és másoknak is komoly inspirációt adott. Denis, köszönöm, hogy megmutattad, hogyan kell bajnokká válni. Túl kevés volt az idő, amit velünk tölthettél...

Ten 1993-ban született Almatiban, születi koreaiak voltak. A karatét, a teakwandót, az úszást és a teniszt is kipróbálta, mielőtt műkorcsolyára váltott. A civil karrierjére is szánt időt, 2015 óta egy gazdasági egyetemre járt.

Ő volt Kazahsztán első műkorcsolyázója, aki olimpián és világbajnokságon vett részt, ráadásul tehetséges is volt abban, amit csinált. 2013-ban Londonban ezüst, 2015-ben Sanghajban bronzérmet szerzett egyéniben a világbajnokságon. A szocsi olimpián harmadik lett ugyancsak egyéniben, a Téli Ázsia Játékokon viszont aranyérmes vehetett át. Felkészüléseit az Egyesült Álllamokban, Oroszországban és Kazahsztánban végezte mostanáig.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: astanatimes.com

Sport Cikkek denis ten műkorcsolya késelés halal almati