promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki üt nagyobbat? – McGregort „megfojtotta” az orosz, majd jöhetett a tömegbunyó
Borítókép:  Twitter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az ír 21 győzelemmel és 4 vereséggel érkezett az összecsapásra, az orosz pedig makulátlan mérleggel rendelkezett (27–0) – így indult az UFC könnyűsúlyú vb-címéért kiírt Las Vegas-i mérkőzés.

A UFC-t éppen azért hozták létre, hogy legyen egy olyan csúcskategóriás sorozat, amelyben mindenki a maga sajátosságaira támaszkodva tud harcolni, mert a szabályok az ökölvívóknak, a birkózóknak, a cselgáncsozóknak, és megannyi más szakág képviselőjének ugyanolyan lehetőséget teremtenek képességeik kibontakoztatására. A vasárnap hajnalban megrendezett meccs érdekességét pont az adta, hogy McGregor a boksz, míg Nurmagomedov a földharc elemeire támaszkodik.

A felvezetés már 2018 tavaszán elkezdődött, amikor McGregor egy kerítéssel beütötte a Nurmagomedovot és társait szállító buszt, majd a mérkőzést megelőző mérlegelés sem a sportszerűség mintapéldája volt.

Rátérve a meccsre elmondhatjuk, hogy szakmailag csalódást jelentett a nézőknek. Ugyanis az orosz az első pillanattól fogva kihasználta birkózói-, és földharcos tapasztalatait. McGregor már szinte a teljes első negyedet a hátán töltötte, ebben kivételt talán csak a harmadik menet jelentett. A negyedikben már nem volt kérdés, és az ír feladta a küzdelmet. Nurmagomedov egy mögékerüléses fojtással zárta le a meccset (a cikk végén láthatja a jelenetet).

Az igazi harc csak ezután következett, mert erre senki sem számított. Az orosz ahelyett, hogy megvárta volna az eredményhirdetést, egy váratlan mozdulattal a McGregor-tábor tagjai közé ugrott, akik egész mérkőzés alatt heccelték, és mindenkit ütött, akit csak ért. Ezt a pillanatnyi döbbenetet használták ki – a biztonságiak éppen a ketrecen kívül egymásnak eső feleket próbálták jobb belátásra bírni – Nurmagomedov stábjának a tagjai, akik a földön ülő, és éppen csak feltápászkodni próbáló írre vetették magukat, és a változatosság kedvéért a pályán belül folytatódott, a „ki üt nagyobbat?” nevű játék.

A Las Vegas-i rendőrség három embert vett őrizetbe, és azokról a rivális szurkolókról még nem tudunk semmit, akik a büfénél estek egymásnak.

A meccs bírája végül nem is adta át a ketrecben az orosznak a vb-címet.
McGregorNurmagomedov20181007II

Ezek után egy kérdés maradt: hogyan tovább UFC? Azt már most leszögezhetjük, hogy biztosan nem ezért hozták létre ezeket a gálákat, ami szám szerint a 229. volt. McGregor hónapokon keresztül szította a hangulatot, amit a UFC-vezetése látványosan megtűrt, így tulajdonképpen nem is volt meglepetés az, hogy tömegbunyóba torkollott a mérkőzés.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón, ahogy az NSO írja, Conor McGregor nem jelent meg, csak az orosz bunyós, aki először elnézést kért a történtekért, majd próbálta megmagyarázni a verekedést. Végül egy monológot adott elő, újságírói kérdésekre pedig nem válaszolt:
Először is szeretnék elnézést kérni Las Vegastól, akik ismernek, tudják, nem ilyen vagyok, de én is emberből vagyok. McGregor szidta a vallásomat, az országomat, az apámat, nem értem, miért arról beszél mindenki, hogy én átugrottam a ketrecet, és miért nem erről, és hogy McGregor majdnem megölt két embert, mikor korábban a buszomra támadt! Apám arra tanított, hogy tiszteljem az ellenfeleimet, szóval szerintem nagyon el fog verni, ha hazamegyek. Vlagyimir Putyin viszont felhívott most, és azt mondta, nagyon büszke rám!
A UFC első embere, Dana White szerint gusztustalan, ami történt:
Hogy mit kap a verekedésért Habib, arról a nevadai sportfelügyelet dönt, az ő kezükben van az ügy. Annyit elmondhatok, hogy azt a felvételek megtekintése után azonnal közölték, visszatartják Nurmagomedov csekkjét, azaz ő egyelőre biztosan nem kap pénzt a meccsért, és könnyen lehet, sosem fizetik ki. Rengeteg dolog történt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Ezeknek lesz következménye. Gusztustalan volt ez az egész…
Nurmagomedov 3 millió dollárt, azaz átszámolva körülbelül 850 millió forintot kapott volna a meccsért.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás