promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nüansznyi dolgok döntöttek a Telekom Veszprém BL-meccsén
Borítókép:  Bodnár Boglárka, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Pikáns interjút adott a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Nagy László a veol.hu-nak. A játékos pénteki mondataival egy kicsit odaszúrt Ljubomír Vranjesnek:
Nem állunk a helyzet magaslatán, ezt ki tudjuk jelenteni. Rengeteg oka van, azonban egy biztos, nem törtünk meg és nagyon bizakodóak vagyunk. Amióta David Davis megérkezett hozzánk, elkezdtünk edzeni, ami teljesen normális dolog, és eddig is így kellett volna, hogy legyen. Most úgy állunk, hogy ennél többet már nem tudunk edzeni, és ennél jobban, precízebben már nem tudunk felkészülni a mérkőzésekre. (...) Korábban nem volt edzőellenes a megnyilvánulásunk, inkább tanácstalanok voltunk. Jöttek sorban a vereségek, az edzéseken sem találtuk a helyünket. Minden jó szándékkal készült fel Vranjes a mérkőzésekre, de lehet, hogy mi voltunk az általa elképzelt stratégiára alkalmatlanok. Most viszont Davis hozzánk igazítja a taktikát. Következetesen építi az edzéseket és a taktikát is. Milliméter pontossággal be van lőve mindenkinek a helye. S reméljük, ennek meglesz az eredménye szombaton is. Ha valaki azt állítja, nem eredményes a spanyol kézilabda, akkor nyugodtan nézzen körül klubszinten, vagy akár válogatott szinten is. Én azt gondolom, jó kezekben vagyunk, és abszolút bizakodó vagyok a jövőt illetően.
Ilyen előzmények után kezdődött a szombati Rhein-Neckar Löwen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés, amelyre mindkét csapat teljes kerettel, sérültek nélkül készült a rangadóra. A veszprémiből ezúttal a dán René Toft Hansen és a szlovén Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt.

A hazaiak az első perctől igyekeztek felvenni ellenfelük gyors tempóját támadásban és védekezésben is, azonban a Löwen beállóját nem tudták semlegesíteni, Jannik Kohlbacher 12 perc alatt öt gólt dobott (6-5). Sterbik Árpád, majd a helyére beállt Mikler Roland is fontos védésekkel segítette csapatát, a francia Kentin Mahé negyedik találatával pedig ismét kettővel vezetett a Veszprém (11-9).

A svéd Andreas Palicka sorozatos védéseivel, illetve Andre Schmid irányításával és a montenegrói Vladan Lipovina góljaival fordítottak, majd a 26. percben első alkalommal vezettek a németek (11-12). Mivel a veszprémiek az utolsó bő nyolc percben csak egyszer találtak be, a gyorsan kézilabdázó Löwen 6-1-es sorozatot produkált, és a szünetben három góllal jobban állt (12-15).

A második félidőből még három perc sem telt el, máris egyenlítettek a pontosabban játszó hazaiak, összességében pedig egy 5-0-s szériával kezdtek (17-15). A korábban rendszeresen mellőzött Jamali Iman újra jó formában kézilabdázott, csapata őrizte minimális előnyét, miközben a szlovák játékvezető-páros számos vitatható ítélettel borzolta a nézők kedélyeit.

A német csapat ellenállása nem tört meg, ismét sikerült egyenlítenie (22-22), majd az 53. percben megint – a második felvonásban először – vezetett (25-26). A Veszprém hét percig nem talált be, ezalatt ellenfele négy gólt dobott. Az utolsó percek szorosan, izgalmasan alakultak, de a hazaiak már nem tudtak fordítani.

A Löwen legeredményesebb játékosa Jannik Kohlbacher, Andre Schmid és Bogdan Radivojevic volt egyaránt hat góllal.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a mérleg magyar szempontból négy győzelem, két döntetlen és immár három vereség. Veszprémben korábban négyszer találkoztak tétmeccsen, és minden alkalommal hazai győzelem született.

A magyar együttes sorozatban három vesztes mérkőzésnél tart, ugyanis a válogatott szünet előtt az NB I-ben a Tatabányától és a Szegedtől is kikapott.


A három győzelem mellett immár három vereséggel rendelkező Veszprém jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.
A játékosok mindent megtettek, próbáltak jól játszani, de a végén nüansznyi dolgok döntöttek. Készültünk a hét a hat elleni játékra is, jól is védekeztünk, csak sajnos az ellenfél nyert
– mondta a lefújás után a Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis.
Annak ellenére, hogy kikaptunk, az utóbbi hetekhez képest egészen jól játszottunk, de nehéz pozitívnak maradni. Nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezonban nüanszokon múlnak a meccseink. Élveztem a játékot a kapuban, de olyan nincs, hogy tökéletesen védenék, így még mindig van hova fejlődni
– mondta a hazaiak és a magyar válogatott kapusa, Mikler Roland.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém – Rhein-Neckar Löwen (német) 28-29 (12-15)
a Veszprém gólszerzői: Mahé 5, Gajic, Nenadic, Jamali, Mackovsek 4-4, Strlek 3, Nagy L. 2, Manaszkov, Nilsson 1-1

(Promotions Media via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás