promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendőrök nyomultak be a vendégszektorba a fehérvári stadionavatón
Borítókép:  Fotó: Facebook/Violafidelity
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Több száz Újpest-szurkoló volt kíváncsi a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban rendezett első hivatalos mérkőzésre, ahol csapatuk a hazatérő MOL Vidivel csapott össze, egy korábbról elhalasztott mérkőzésen.

A meccs során a vendégszektorban egyszer csak az egyik drukker elhajított néhány petárdát, majd a biztonságiak hatalmas létszámmal bevonultak, hogy kiemeljék az illetőt. Társai próbálták védeni őt, s megakadályozni, hogy elvigyék, így – a videó tanúsága szerint – kisebb csetepaté alakult ki. Végül a készenléti rendőrség is betrappolt a szektorba, s lassan lehiggadt mindenki.

Nagy kérdés volt a szerda esti MOL Aréna Sóstó-avatás előtt, hogy a túloldalt a székesfehérvári ultrák hogyan döntenek a szurkolás ügyében. Köztudott, hogy amióta átnevezték a csapatot MOL Vidi-re, az RBD, vagyis Red Blue Devils nem jár be a meccsekre, így tiltakozva a névváltoztatás ellen.

A csoport Facebook-oldalán viszont napok óta kerültek ki képek arról, hogy készülnek teljes stadionos koreográfiával, drapériával a mérkőzésre. Szombaton még egy „próbaszurkolásról” is kitettek egy videót.

Múlt héten a klub egyik magas rangú munkatársánál érdeklődtünk arról, hogy a szervezett szurkolói csoport bent marad-e a mérkőzés alatt. Az illető úgy tudta, hogy az RBD bemegy a stadionba, levezényli az élőképet, és aztán kivonulnak. Végül nem így lett, az ultrák Facebookon azt írták: a csoportból mindenki maga döntse el, hogy a koreográfia bemutatását követően kimegy a szektorból, vagy bent marad a stadionban. Így végül néhányan maradtak, sokan távoztak, ennek köszönhetően a vendég Újpest-tábor simán le tudta szurkolni a több mint tízezer hazai nézőt.

A mérkőzés összefoglalójáról itt írtunk, a hazaiak 1-0-ra nyertek, íme a meccset eldöntő gól:

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás