promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rakonczay már látja a déli sarkpontot
Borítókép:  Forrás: Rakonczay expedíciók/Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
44 napja menetel Rakonczay Gábor óceánátevező rekorder, aki célul tűzte ki, hogy 50 nap alatt eléri a Déli sarkpontot. Ailg egy órája arról posztolt, hogy már látja a kis fekete pöttyöt, a sarkponti bázist a horizonton, így fél napon belül célba ér. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha külföldi társaival tartják a tervet, akkor jóval kevesebb, mint 50 nap alatt, hétfő délután sikerül besiklani az áhított helyre. 13 kilométer van hátra.
A mai menet hatodik órájában nagy nehezen felküzdöttem magam az egyik dombtetőre, és megláttam… Néhány fekete és fehér pötty volt csupán a távoli horizonton, de megálltam, és mutattam a többieknek, hogy ott van. Feltűnt előttünk a Déli-sark bázis. Negyvennégy napja indultunk el, az utolsó előtti napon 24.1 kilométert tettünk meg, és úgy örültünk, mint a gyerekek, mert a Déli-sark mostanra mutatta meg magát. Az érzés egyszerűen elképesztő! Már csak fél nap…”
- írta az extrém sportoló, akinek természetesen követjük az útját a célig.

rakonczay gabor delisark cel elott2

Eközben egy másik magyar, Neszmélyi Emil is felkészül, ő az Antarktisz legmagasabb pontját, a Vinson Massifot szeretné megmászni egy kisebb nemzetközi csapattal. A felkészülésről, várható körülményekről beszélgettünk vele hosszabban, kattintson!

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás