Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Sport & Szabadidő

Promotions - 2019.01.12. 13:00
Hónapok óta szemben áll egymással Babos Tímea és Fucsovics Márton, valamint csapatuk a Magyar Tenisz Szövetséggel.

2018 nyarán borította ki a bilit Fucsovics, miszerint ő nem tud a jelenlegi elnökséggel együtt dolgozni. Nem sokkal később csatlakozott hozzá Babos is, és bejelentették, hogy bizonytalan ideig a válogatottban sem fognak pályára lépni. Az egész ősz a parttalan viták jegyében telt, mindkét fél a maga igazát bizonygatta.

2019 elején a szövetség természetesen elküldte a két teniszezőnek a válogatottbeli meghívót. Babos és Fucsovics a hétfőn kezdődő Australian Openre készül, már mindketten Melbourne-ben vannak, és közös közleményben (mindkét teniszező megjelentette az írást saját Facebook-oldalán) reagálta a válogatott meghívóra:
Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Teniszszövetség nevében a februári Fed-, illetve Davis-kupa-találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Teniszszövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában. A címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásunkban. Továbbra is büszkén képviseljük Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva együtt indulunk vegyes párosban az Australian Openen, és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel.

Babos a hétfőn kezdődő Australian Open első fordulójában a tunéziai Onsz Dzsaburral, míg Fucsovics a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal csap össze.

(Promotions)

Borítókép: forrás: Facebook

Sport Cikkek Babos Tímea Fucsovics Márton tenisz Magyar Tenisz Szövetség Australian open