promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bundaper: a Kisvárda vezetője tőlünk tudta meg, hogy játékosa felfüggesztettet kapott
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A csapat házi gólkirályára első fokon börtönbüntetést szabtak ki, hároméves eltiltását már korábban letöltötte.

Az nso.hu hétfőn írt a H. Zoltán ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hozott ítéletről. A labdarúgó az NB I-es Kisvárda csatára. A vádirat szerint a 2012-13-as idény tavaszi szezonjában az akkor első osztályú Eger játékosaként volt részese fogadási csalásnak. A bűncselekménynek 24 érintettje van, szinte a teljes akkori csapat. Az Egernél a feljutást követően nem sokkal súlyos pénzügyi gondok jelentkeztek, nem is tudott hazai pályán játszani, s óriási csúszások voltak a fizetésekkel. A fogadási csalás szervezői pontosan az ilyen kluboknál keresik elsősorban a beszervezhető játékosokat.

Ami első látásra furcsa, hogy egy bundában érintett játékost 2016-ban gond nélkül leigazolt a Kisvárda, mely azóta feljutott az élvonalba. H. Zoltán az őszi szezonban négy bajnoki góljával házi gólkirály lett, összesen 16 meccsen lépett pályára az NB I-ben. Érdekesség, hogy tavaly tavasszal a klubhoz igazolt ukrán Temur Parcvaniját is azzal vádolták ukrán források szerint, hogy manipulált mérkőzéseket korábbi csapatánál, az Olimpik Doneckben. Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója az NSO-nak 2018 májusában azt mondta, biztos benne, hogy új játékosa nem érintett a piszkos ügyben.

Révész tőlünk tudta meg a hírt, hogy labdarúgóját, H. Zoltánt milyen ítélettel sújtotta a bíróság.

„Hát erről nem tudtam. A büntetését már letöltötte, ugyanis az MLSZ az egri szereplése után pontosan három évre eltiltotta a labdarúgástól. A per minden bizonnyal még az egri időszakban kezdődött. Arról volt szó, hogy Zoltán nem jelentette, hogy a »kollégái« mit csináltak, ez áll a vallomásában is. Tehát nem ő bundázott, állítólag a csapattársai sutymorogtak fogadási csalásról, s erről ő nem szólt a klub vezetésének. Letöltötte a három éves eltiltást – ez a maximális lehetséges eltiltás egy ilyen ügyben –, s akkor hoztam ide Kisvárdára. Ezért sem befolyásolt engem az ügye, ő ezért már megbűnhődött. Azért még jó, hogy nem szombaton derült ki ez a dolog, szólhatott volna, hogy lesz ma ez a per” – jegyezte meg humorosan a sportigazgató, és hozzátette, most elolvassák az ítéletet a klub jogászával, s értelmezik.

„Első fokú volt az ítélet? Akkor az még nem is jogerős, ezek szerint ez minket jelenleg még nem érint” – fűzte hozzá Révész Attila.

H. Zoltán 2013 után osztrák alsóbb osztályú csapatokban játszott, minden bizonnyal azért ment külföldre, mert az eltiltása a hazai versenyrendszer csapataira érvényes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás