promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen egy bázisugrás Nagy-Britannia legmagasabb csúcsáról
Borítókép:  BBC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tim Howell az első, aki meg merte próbálni a bázisugrást Nagy-Britannia legmagasabb csúcsáról, a Ben Nevisről. Fejkamerája rögzített minden pillanatot.

Tim Howell mögött kacskaringós életút áll, pedig még csak 29. életévét tapossa. Volt már túravezető a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban, s tengerészgyalogos a brit seregben. Manapság kedvenc szabadidős elfoglaltságainak hódol: hegyet mászik és bázisugróként keresi a kenyerét.

Legutóbbi mutatványa pionír dolog volt: ő az első ember, aki leugrott Nagy-Britannia legmagasabb csúcsáról, a Skót-felföldön található, 1345 méter magas Ben Nevisről. Ami még ennél is jobb, hogy fejkamerával rögzítette az egészet.

Az extrém sportoló fontosnak tartotta hangsúyozni a BBC-nek, hosszú évek tapasztalatára volt szükség, hogy biztonságosan meg tudja csinálni ezt az ugrást.

Fontos, hogy ebből a 30 másodperces videóból nem derül ki, mennyi tudásra, képességre kell szert tenni, s mennyit kell tervezni ahhoz, hogy sikerüljön egy ilyen ugrás. Ez messze nem az adrenalinfokozásról vagy a felelőtlenségről szól

– magyarázta Howell.

A brit bázisugrónak természetesen nem ez volt az első komoly dobása. Tavaly ősszel a Mount Blanc-ra mászott fel társával, Willis Morriss-szal, s ugyancsak ugorva távoztak a csúcsról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás