promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodát tett a Manchester United Párizsban
Borítókép:  FOX Sport
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha hiszi, ha nem a Manchester United szedetten-vedetten, de 3-1-re nyert a PSG otthonában, s jutott tovább a BL-ben.

Amikor a PSG 2017 februárjában 4-0-ra verte hazai pályán a Barcelonát, olyan kis szösszenetek kerültek napvilágra a visszavágó előtt, miszerint a párizsi csapat játékosai azon viccelődtek, hogy négyet úgy sem kapnak. Igaz, nem négyet, hanem hatot kaptak. S, szégyenszemre mehettek haza egy történelmi 6-1-es zakó után.

Most, jó két évvel később ugyan nem láttak napvilágot semmilyen, a Manchester Unitedet lenéző kijelentések, de, amit a pályán a PSG mutatott az minden volt, csak motivált futball nem. A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásában Thomas Tuchel Pogbát okosan kivéve a játékból nyerte a mérkőzést 2-0-ra. Azóta pedig úgy alakult a helyzet, hogy a United egy kezdőcsapatnyira való játékost vesztett el. Nem sok jót remélhettek a United-drukkerek.

Az első félidőben akadt jó húsz perc, amikor úgy tűnt, csak az a kérdés, hogy mikor kezdi meg a gólgyártást a PSG, amely egyébként végig kontroll alatt tartotta a találkozót. Azt a találkozót, amelyet ugyan egyrészről a United nyert meg 3-1-re – már-már csodával határos módon. Másrészről, s talán ez közelebb áll az igazsághoz: a párizsi együttes saját magát csapta arcon. Alapvető statisztikai adatokkal jelen esetben nem sok értelme lenne dobálózni, ugyanis minden a hazai oldal felé billen. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, a második játékrészben sok passz igen, hatékonyság nem igazán jellemezte Thomas Tuchel együttesét. 

Valahol a semmi ágán téblábolt a PSG. Mintha nem dőlt volna el: az 1-2-es vereséget (egyben a továbbjutásukat védik) vagy csak hiányzik egy-egy kreatív megmozdulás, amelyre a meccs végén már a pálya mellett tébláboló sérült Neymar képes.

Az már csak hab a tortán, hogy a harmadik, továbbjutást jelentő United-találatot egy igen véleményes videobírózás után értékesítette Rashford. Ja, Solsjkaer csapatának a második játékrészben ez volt ez egyetlen kaput eltaláló lövése – és az elsőben is „csak” ellenfele hibáit használta ki. Valami azért cask maradt Mourinhóból, s annak igen pragmatikus futballfelfogásából.

Az angol csapat sérült, és otthon lábadozó játékosa, Jesse Lingard így ünnepelte csapata továbbjutását:

A játéknap másik mérkőzése, a Porto–AS Roma találkozó se volt épp unalmas. Az első felvonást a Roma nyerte 2-1-re, míg a visszavágón, Portóban 2-1-es eredményt áll a kijelzőn a rendes játékidő lefújásakor. Jöhetett tehát a hosszabbítás, amelynek 116. percében egy Telles-büntető jelentette a továbbjutást a portugál csapat számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás