promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs megállás: Szoboszlai kezdett, s gólt lőtt az osztrák bajnokin
Borítókép:  Twitter/FC Red Bull Salzburg
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominikot a magyar futball egyik nagy reménységének szokták nevezni, s ő hétről hétre rá is szolgál a címre. Az európa-ligás bemutatkozás és gólpassz után vasárnap osztrák bajnokin is kezdett, s góllal ünnepelte a jeles napot.

Csütörtökön a magyar futball barátok még azt ünnepelték, hogy a 18 éves Szoboszlai Dominik élete első Európa-liga mérkőzésén kezdett, sőt gólpasszal ünnepelte a nagy napot. Ez azért is volt nagy hír, mert az U19-es magyar válogatott tagja egyelőre még osztrák első osztályú bajnokin sem lépett pályára a kezdő sípszótól kezdve. Erre mindössze vasárnapig kellett várni.

Szoboszlai először kezdett, s nagyszerű játékkal mutatkozott be. A 21. percben Dabbur szerzett vezetést a vendégeknek, amit Szoboszlai a 91. percben duplázott meg.

Túlzott optimizmusról talán azért nincs szó Szoboszlai Dominik esetében, mert magyar játékos az érettségi évében ritkán jut el oda, hogy a magyarnál erősebb bajnokságban kezdőként kap szerepet, s rögvest gólt is rúg első meccsén. Ráadásul ahogy a pengés középpályás veszi a nehezebb lépcsőfokokat, úgy teljesít egyre jobban.

Tavaly még a Salzburg második csapatában játszott, ahol kis túlzással minden egyes meccsen kiosztott minimum egy gólpasszt, vagy lőtt egy gólt. Aztán következett a bemutatkozás Osztrák Kupa-meccsen, ahol 2018 szeptemberében a Schwaz elleni 27 percnyi játékidő alatt is szerzett egy találatot. Felnőtt osztrák bajnokin már tavaly májusban az Austria Wien ellen kapott bő fél órát, majd egy hosszú sérülés okozott kisebb problémát. December óta szinte minden Bundesliga-meccsen ott ült a kispadon, s be is vetette rövid időre, Marco Rose vezetőedző. Az áttörés az Innsbruck ellen következett.

Jól esik látni, hogy minél mélyebb vízbe dobja Szoboszlait edzője, annál nagyobb csapásszámmal megy előre. Csak így tovább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás