promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik edzője nem várt, nincs tovább, szívszaggató mondat hagyta el a száját
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez is egy apró búcsú, szomorú a szezon vége már így is.

Még korábban jött a hír, hogy Jürgen Klopp egy időre visszavonul az aktív edzői léttől, és egyelőre nem tölt be menedzseri szerepkört egyetlen klubnál sem. A német most pihenni megy, de egy utolsó táncot még adott a Liverpool FC élén. A szezon nagyon szépen indult, és sokan már a négy kupa évéről álmodtak, és ahogy eljutottunk még februárban, minden rendben is volt. 

Majd jött a baj.

Szoboszlai Dominikék behúzták a Ligakupát, a döntőben a Chelsea ellen diadalmaskodtak. Kloppnak pedig annyi hiányzója volt, hogy nagyon sok fiatal játékost kellett elővenni, akik ekkor mutatkozhattak be az első csapatban. A Liverpool annak ellenére, hogy egy teljesen új csapattal lépett pályára, győzött. Mindenki úgy gondolta, köztük a szakértők is, hogy ez nagyon mutatja azt, hogy Jürgen Klopp mire képes edzőként, hogy mentálisan is ennyire egyben tudja tartani a játékosokat.

A Vörösöknek az erejét az is mutatta, hogy nagyon sok meccset a kilencvenedik perc után nyertek meg.

Ez volt a fordulópont.

Ám a Manchester United elleni FA-kupa meccs után miden megváltozott. A csapat teljesen szétesett, sorra jöttek a pofonok, kiesés az Európa-ligából, majd a bajnokságban is elvesztették a vezető pozíciót. Majd három nyeretlen mérkőzés után ki is szálltak a bajnoki címért való küzdelemből.

Bár matematikai esélyük még van rá, nem valószínű az Arsenal és a Manchester City formáját tekintve, hogy egymás után több mérkőzést is elveszítsenek. Jürgen Klopp is tudja, hogy nincs tovább.

Most pedig még a harmadik helyre is figyelniük kell a Vörösöknek. Jürgen Klopp pedig az új edző, az utód megnevezése után nagyon szomorú interjút adott. Alig van már hátra mérkőzés, szóval ezek már az utolsó pillanatok a nyilvánosság előtt, amikor ő a Vörösök edzője. A TNT Sportsnak nyilatkozva azt is kiemelte, hogy a Liverpool megérdemel egy olyan edzőt, aki tele van energiával és hatalmas tudással. Azt is kiemelte, hogy miután már nem ő lesz a klub edzője, akkor is követni fogja a történeseket a klub háza táján, a világ minden tájáról figyelni fog.

És persze boldog lesz, ha minden jól alakul.

De kitért arra is, hogy mit fog érezni majd, ha jövőre nélküle bajnok lesz a csapat.

Azt is megjegyezte, hogy ha a Liverpool FC jövőre megnyeri a bajnokságot, akkor ő ott lesz, feltéve, ha nem zavar senkit, és a közelből nézné, ahogy a győzteseket szállító, nyitott tetejű busz végighalad a városon. 

Klopp tudja, hogy ez milyen nagyszerű érzés, hiszen 30 év elteltével neki sikerült az, ami előtte rengeteg edzőnek nem, ő lett újra bajnok a csapattal, és Bajnokok Ligáját is nyertek, akkor így ünnepeltek Liverpool utcáin, amely totálisan vörösbe öltözött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás