promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2019 nyarán Székelyföldre látogat Ferenc pápa
Borítókép:  peacealliance.org
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Q Magazine a román elnök környezetére hivatkozva azt írja, hogy Ferenc pápa május 31-én Bukarestbe érkezik – írja a lap.

A román magazin úgy értesült, hogy a Szentatya Klaus Johannis, Románia elnökének meghívására érkezik a szomszédba, ahol először fővárosi programokon vesz részt, majd másnap Jászvásárra, Balázsfalvára és Csíksomlyóra utazik. Mindhárom helyszínen misézni fog. A hivatalos bejelentésre péntekig kell várni.

A Magyar Hang felteszi azt a kérdést, hogy vajon Ferenc pápa miért nem egy héttel később érkezik Székelyföldre, hiszen pünkösdkor zarándokok százezrei vesznek részt a hagyományos csíksomlyói búcsún.

A csíksomlyói búcsú a székelyek 1567-ben kezdődött, katolikus hitük megvédéséért hálát adó fogadalmi zarándoklata, amely 1990-től kezdődően mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált. A magyar katolikus és keresztény hívők által minden év pünkösdjén, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott búcsú az erdélyi Csíksomlyó kegytemplomában és szabadtéri szentmise a közeli Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás