promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Louis Vuitton száműzi Michael Jacksont
Borítókép:  NSS Magazine
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A luxusmárka március 14-én adott ki közleményt arról, hogy a januárban bemutatott új kollekciójából töröl minden olyan ruhadarabot, amelyet Michael Jackson inspirált. Az Elhagyni Neverlandet megjelenése után döntöttek így.

Virgil Abloh amerikai divattervező 2018 márciusa óta vezeti a Louis Vuitton férfi részlegét. A harmincnyolc éves tehetség az első afroamerikai, aki egy ilyen kaliberű francia divatház élén tevékenykedhet.

Mindig nyiltan beszélt arról, hogy Michael Jackson milyen nagy hatást gyakorolt a gyerekkorára és később a tervezői munkásságára is. Éppen ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy a Vuitton-nál tartott legelső divatbemutatója a We are the world nevet viselte, emléket állítva Quincy Jones 1985-ös jótékonysági kislemezének, amelyen Jackson és még egy tucat sztár szerepelt.

Ezt követően idén januárban a francia fővárosban tartott 2019-es őszi férfi kollekció bemutatóján ismét megidézte a pop királyát, olyan ruhák és kiegészítők felvonultatásával, amelyeket egyértelműen Jacko számai és videoklipjei inspiráltak.

Még a show meghívóját is fehér, strasszokkal kirakott kesztyűre nyomtatták, olyanra, amit Michael Jackson is rendszeresen viselt.

Forrás: highsnobiety.com


A New York utcáit megidéző díszletek között vonuló modelleken feltűnt a Beat it zenei videójából ismert három zipzáros bőrdzseki vagy a Remember the time klipjére emlékeztető rakott szoknya is.

Forrás: NSS Magazine


A bemutató óriási siker volt. Azonban március elején az HBO levetítette azt a négy órás dokumentumfilmet, amelyben két, korábban Jackson birtokán, Neverlandben élő férfi meséli el, mikét bántalmazta őket szexuálisan az énekes gyerekkorukban.

Nem ez az első eset, hogy Jacksont pedofíliával vádolják, de ez a mostani film olyan erőteljes reakciókat váltott ki, hogy több kanadai, ausztrál és új-zélandi rádió teljesen beszüntette a Jacko-dalok lejátszását az állomásaikon. Dániában a szobrát is eltávolították egy bevásárlóközpontból, valamint a Simpson család alkotói is úgy döntöttek, hogy végleg törölnek egy részt, amiben az énekes vendégszerepelt.  

Ennek következtében a francia luxusmárka sem maradhatott néma. Hiába a kreatív igazgató rajongása, csütörtökön közleményben adtak hírt arról, hogy nem hozzák kereskedelmi forgalomba azokat a ruhadarabokat, amelyek bármilyen módon emlékeztetnek a pop királyára.

A gyerekek jólétéért és biztonságáért folytatott küzdelem elkötelezett harcosai vagyunk. A dokumentumfilmben elhangzott állításokat mélyen felkavarónak és megrázónak tartjuk.

- mondta Michael Burke, a Vuitton elnök-vezérigazgatója a Fashionista magazinnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás