promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy elbújt egy kisfiú, hogy egy napig nem találták a sivatagban
Borítókép:  clarin.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ötéves Benjamínnal édesanyja játszott bújócskát Argentína nyugati részén, egy teljesen lakatlan területen. Amikor a kisfiú már azt szerette volna, hogy megtalálják, késő volt, így végül huszonegy kilométert gyalogolt, nagyon veszélyes környezetben. Jó vége lett, a tanulságot is levonhatjuk. 

Csaknem egy napra, 22 órára tűnt el egy ötéves kisfiú Argentína nyugati részének egyik félsivatagos területén, az El Saladón, miután bújócskát játszott az édesanyjával. A Guardian cikke alapján Benjamín Sánchez ráadásul

olyan területen tűnt el, amely tele van kígyókkal, skorpiókkal és pumákkal.

„Anyukám el akart kapni, úgyhogy futni kezdtem – újságolta el később Benjamín a sajtónak. – Eleinte még hallottam a hangját, aztán elvesztem. Hívtam őt, de nem hallott.”

Az édesanya azt mondja, egy ideig még hallotta sírni Benjamínt, de már nem találta. Így aztán a kisfiú egy napig gyalogolt hegyen, erdőn, sivatagon, és mocsáron át 21 kilométert tett meg. Ráadásul nyáriasan volt öltöztetve, e félsivatagos vidéken viszont 30 fokos a hőingás, egész pontosabban +30-ról a nullára esik vissza éjjel. Patakokból ivott közben és növényeket rágcsált.

„Fáztam és féltem” – mondta.

Az eltűnésének híre közben bejárta Argentínát, drónok, helikopterek, motorok és lovak indultak a keresésére, 300 önkéntes kutatta őt. Közel egy nap után mocsaras vidéken, a bokrok között fekve talált rá egy tizenöt fős motoros csapat, miután megtalálta a tornacipője nyomait. A motorosok főként a mocsár miatt tartották veszélyesnek a környéket, de mint elmondták, Benjamín viszonylag jó állapotban volt.

„Szomjas volt, fáradt és először megijedt a motorok hangjától.”

Végül San Juan kórházában találkozott ismét a családjával.      

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás