promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
G.w.M-et betámadta az internet népe, most ezt vágták a fejéhez
Borítókép:  YouTube.com/LakatosLevente (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

G.w.M-et, azaz Varga Márkot lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az kétségtelen, hogy egy karizmatikus és megosztó személyről van szó. Mióta Kulcsár Edina párja a népszerű rapper, a bulvársajtó gyakorlatilag megállás nélkül harsogja a velük kapcsolatos híreket. Nézzük, most éppen mibe kötött bele az internet népe.

A Reddit talk_hunfluencers csoportjáról már többször beszéltünk, amelynek célja, hogy cenzúra nélkül kibeszéljék a magyar hírességek életét a névtelen, arc nélküli redditesek. Ha a pozitív hatásait próbáljuk nézni a jelenségnek, akkor a csoport mérete - ami egyébként meghaladta már az 52 ezret is - miatt egyfajta önreflexiós játszótérként is funkcionálhat a fórum a celebek számára, bár ez a gondolatsor feltehetően kimeríti a naivitás fogalmát a részemről. A kommentelők krizitálják a hírességek közösségi médiás és televíziós megjelenéseit, kulturális szerepét, ami egy egészséges társadalomban igenis fontos. A vélemény és az ellenvélemény szoros kapcsolata meg kell, hogy jelenjen az interneten is, különben egyoldalú kommunikáció zajlana csak a hírességek részéről, ami feltehetően nem lenne egészséges. 

Hogy rátérjünk a tárgyra, G.w.M és Kulcsár Edina szerepe megkerülhetetlen a magyar médiában, naponta készülnek velük az interjúk és írják meg cikkek tömkelegét is velük kapcsolatban. A csoport egyik legfrissebb posztjában az egyik redditer nemes egyszerűséggel megalkotta a G.w.M "kezdőszettet", ami így fest:

Az utóbbi napokban, hetekben amúgy is fellángolt a G.w.M és a Gucci-jelenség körül a levegő, sokan kritizálják a rappert a fényűző megjelenése, közösségi médiás kommunikációjának stílusa miatt. A mai magyar valóságban meglehetősen visszatetsző a hírességek esetében a világmárkákban pózolás, amelyek esetében a ruhadarabok egyesével érhetnek annyit, mint egy átlagos magyar fizetés. A világ rendje azonban ilyen, nem először látjuk azt, hogy az egyszerű körülmények közül érkező rapper amint befut, ellepik a gardróbját és a csuklóját a nagyobbnál nagyobb brandek.

És a zokni, ing, mellény, öv, kalap nincs is benne. Jó motivació a fiatalságnak, hogy miert ne tanuljanak szakmát, és legyenek inkabb magyar celebek, rapperek"

- szólt az OP, tehát a poszt megalkotója. Természetesen mindenkinek egyéni döntése, hogy a személyiségének megfelelően milyen külsőben jelenik meg, azonban ahogy Puzsér Róber szokta mondani: a közszereplőknek valamilyen szinten tűrniük kell a kritikát, és igyekezniük kell a minél magasabb szintű önreflexió gyakorlására. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás