promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az országban bűn csinosnak lenni, és szigorúan tilos sportolni, még fizetnek is a narancsbőrért
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő, hogy ebben az országban meddig mennek el a családok, hogy férjhez adják a lányaikat.

Ha végig nézünk a magazinok címlapjain vagy görgetni kezdjük a Tiktok-ot, mindenhonnan nádszálvékony lányok mosolyognak vissza ránk és tolják az arcunkba tökéletes alakjuk receptjét. Ki különböző fogyókúrákra, mások a sportra esküsznek. De valljuk be, hogy az európai szépségideál a karcsú modell, aki a magazinok címlapjáról mosolyog vissza.

Ellenben vannak olyan országok, ahol nem csak csúnyának titulálják a vékony nőket, de egy család számára egy sovány lány kifejezett szégyen.

Az afrikai Mauritániában, megfordul a szupervékonyság kultusza. A sivatagi országban a hagyomány úgy tartja, hogy a szexisség csúcsát a plusz kilók száma határozza meg. Ez a szokás a nomád muszlimok körében alakult ki, akik az ország 3,1 millió lakosának kétharmadát teszik ki. A helyiek számára a kövér feleség (hasonlóan a kövér állatkákhoz) a férfi gazdagságának a szimbóluma és bizonyítéka annak, hogy elegendő vagyonnal rendelkezik ahhoz, hogy bőkezűen táplálja családját. Tehát ebben az országban egy kövér feleség nem csak a férjek minden vágya, de státusszimbólum is.

Habár úgy tűnt a 2000-es évek elején a kényszeretetés megszűnt az afrikai országban, de ez a barbár módszert újra teret hódít Mauritániában. Most újra divatba jöttek a molett nők, és ismét ellenőrizetlenül virágzik az a szokás, hogy bőséges ételeket öntsenek a fiatal lányokba.

A 10-12 éves tiniket saját családjuk íratja be, úgynevezett „nyári táborba”. Sok lány nem is tudja, mikor elhagyja a családi házat, hogy a sivatag közepén, úgy nevezett „etető táborba” érkezik. Itt kötelezően napi 13.000-15.000 kalóriát fogyasztanak (egy átlag 12 éves napi 1.500 kalóriát fogyaszt) és tilos mindenfajta testmozgás, a tábor vezetői pedig semmilyen ellenállást nem tűrnek.

Végezetül a fiatal lányok 100 kg felett hagyják el a tábor. A szülők a lányok testén keletkezett strihákért plusz pénzt fizetnek a tábor vezetőinek.

A lányokat a sikeres hízókúra után a család a későbbiekben könnyedén férjhez tudja adni, mit sem törődve a lányok későbbi egészségügyi állapotával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás