promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sértett Harry herceg durva vádakkal illeti Vilmost, innen nincs visszaút a szakértő szerint
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig is puskaporos volt a hangulat az uralkodói családban, de Harry Vilmosra vonatkozó megjegyzései csak még jobban elmérgesíthetik viszonyukat.

Végre belátható közelségbe került III. Károly régóta várt koronázási ceremóniája, azonban komoly botrányok árnyékolják be a közelgő nagy napot. Az új király a szép emlékű II. Erzsébethez hasonlóan a világtól elvonultan, a család balmorali kastélyában készül a jeles eseményre, ráadásul rekordot is dönt, hiszen ő lesz a szigetországi monarchia történetében a legidősebb, akinek korona kerül a fejére. Amire most a legnagyobb szüksége lenne, az némi gondtalan pihenés, azonban botrányhős fia gondoskodik róla, hogy továbbra se teljenek nyugodtan a napjai.

A békés idill régóta nem jellemző a brit uralkodói házra és ennek legfőbb oka a család fekete bárányaként viselkedő Harry herceg és párja, Meghan Markle. Számos múltbéli botránya mellett testvérével való megromlott viszonya is régóta beszédtéma a szigetországban. Sokáig úgy gondolták, hogy a felesége lehet a ludas ebben és ő volt az, aki családja ellen hangolta, de az újabb hírek alapján már ebben sem lehetünk biztosak.

A témában járatos és jól informált Tina Brown a királyi ügyek szakértőjeként nyilatkozott az LBC-nek és nagyon érdekes dolgokat árult el. Információi szerint Harry herceg súlyos vádakkal illette Vilmost és őt teszi felelőssé minden vele történt rosszért. Elmondása alapján testvére közel sem az a kedves és szeretnivaló ember, akinek a külvilág ismeri, hanem egy céltudatos, számító jellem, aki szántszándékkal állította őt félre korábban és helyezte az „örök második”, vagy „tartalék” szerepébe.

A szakértő szerint viszonyuk javulására a jövőben sincs sok esély, hiszen Harry sértettsége egyre csak növekszik és hiába III. Károly békítő szándéka, ha a testvérek erre semmi hajlandóságot nem mutatnak.

Sokan reménykedtek benne, hogy a koronázás révén végre talán rendezhetik korábbi nézeteltéréseiket és ismét normalizálódik megromlott viszonyuk, a friss hírek tükrében viszont erre már nem sok esély látszik. Nem véletlen, hogy a szertartás során is annyira nagy távolságra ültetik egymástól a testvéreket, az uralkodó is joggal tart egy újabb botrányos összetűzéstől.

Az sem csoda ezek után, hogy Harry csupán nagyon rövid időt tölt el Londonban, a koronást követően azonnal visszaindul az Egyesült Államokba, még a látványos ünnepi koncertet is kihagyja. Nagy kérdés, hogy most nyilvánosságra került véleménye hogyan befolyásolja a megítélését, hiszen Vilmos és Katalin életét a nép szeretete övezi, testvére kapcsán azonban ez már nem mondható el. Lehetséges, hogy sokan úgy fogják gondolni, csak a sértettség beszélt belőle, vagy pedig az is felmerülhet az emberekben, hogy talán a szakértők is csak próbálják kihasználni a pillanat varázsát és saját érdekeiket nézve még jobban összeugrasztani az amúgy is problémáktól sújtott családtagokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás