promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli lépés a hazai boltokban, hamarosan készpénz hegyek hullhatnak nyakunkba
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A minisztérium egy új javaslatot nyújtott be, amelynek értelmében hazánkban is bevezetésre kerülne a bolti készpénzfelvétel.

A jelenlegi szabályozás szerint a bankoknak 150 ezer forintog biztosítaniuk kell az ingyenes készpénzfelvételt. Ezt az összeget jelenleg maximum két részletben vehetjük le a kártyánkról, bármelyik belföldi ATM-nél.

Amennyiben elfogadják a benyújtott javaslatot, akkor július 1-től a boltokban is lehetőségünk lesz kezelési díj nélkül készpénzhez jutni.

Ez az összeg 40 ezer forint lenne havonta, efeletti pénzfelvétel esetén ugyanúgy többletdíjat kell fizetni. Ez megegyezik az ATM-ek esetében fizetendő plusz díjjal.

A folyamat igen egyszerű: fizetésnél jelezni kell a kasszásnak a készpénz iránti igényünket, a bolti dolgozó pedig a számlához hozzáüti a felvenni kívánt összeget is.

 [[cikk1]]

Az infrastruktúra kiépítésének a költségei teljes egészében a bankokat terhelik, nekik kell lehetővé tenniük, hogy a szolgáltatás gond nélkül bevezetésre kerülhessen.

Egyelőre a főváros a biztos célpont a fejlesztés tekintetében, arról nincsenek információk (és megjósolni sem lehet), hogy ez a kisebb településekre el fog-e jutni és ha igen, akkor milyen arányban.

A legtöbb boltot szeretnék bevonni ebbe a kezdeményezésben, lesznek azonban olyan boltok, akiknek nem lesz majd kötelező bevezetni az ingyenes pénzfelvételt, több bolt pedig már előre annak lehetőségével, hogy ezt jelezze.

Egyébként mindenkinek erősen javasolt átnéznie a banki szolgáltatása díjait, ugyanis figyelmetlenségből rengeteg apró dologra költhetünk (akár olyanra, amit nem használunk, vagy nem vagyunk teljesen tisztában az ingyenesség feltételeivel), ez pedig éves szinten akár több tízezer forint plusz kiadást is jelenthet.

Ezekről tájékozódhatunk a bankfiókunkban, azonban a havonta megküldött számlarészletező, illetve az éves nagy banki összegző átolvasása is a segítségünkre lehet.

Forrás: 444.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás