promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a világ legbotrányosabb túrós tésztája: egymásnak feszültek a magyarok egy fénykép alatt, röpködtek a válogatott sértések mindkét tábortól
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy egyszerű magyar étel hogyan válthat ki ekkora indulatokat?

Egészen szokatlan dolgokra bukkanhat az ember, ha kellő ideig és kellő intenzitással lapozgatja a közösségi média oldalakat. Én például igyekszem széles spektrumon tájékozódni, de azért néha visszatérek a komfortzónámba: a balhé és a gasztronómia. Amikor ez a kettő pedig találkozik, akkor úgy érzem, hogy ráleltem a főnyereményre.

Ez történt most is, amikor a Redditet lapozgatva ráleltem egy egyszerű képre, amit egy tál ételről készült. Túrós csusza, állt a fényképp fölött, majd a poszt készítője folytatta: joghurttal és tofuval. Elsőre én is meglepődtem, aztán megláttam alatta a közel 100 darab kommentet és kíváncsian megnyitottam a kommentszekciót. Nem csalódtam, de egyébként mégis.

Az alternatív recept alatt gyorsan két részre is szakadt a közösség: voltak, akik érdeklődtek arról, hogy hogyan lehet igazán jó tofut készteni házilag. Itt kialakult egy érdekes diskurzus, receptcsere, intellektuális társalgás.

Majd megérkeztek az igazi hagyománytisztelő gasztrokatonák, akik elkezdtek fújni a poszt készítőire, meg úgy általában a vegetáriánusokra. Alapvetően nem értem azt az indulatot, amit az tud kiváltani, hogy egyes emberek esznek mások nem esznek valamit. Mindenki maga dönti el, hogy mi az, amit bevisz a testébe és mi az, amit nem szeretne, bármilyen ideológiából, ez nem kellene hogy vitatémát képezzen és ráerőltetni sem kellene senkire ilyen irányú nézeteket.

A joghurtos tofus túrós tészta alatt többen véleményezték egyesek kommunikációját, hihetetlen alpári módon nyilvánult meg néhány kommentelő, közöttük több lány, akik egyenlőség ide vagy oda, egy recept poszt alatt az ember elvárná a kulturált beszédet.

A hivatalos túrós tésztát így készítik:

Értem én, hogy egy jó magyaros ételről van szó és sok ember közel érzi magát a szívéhez és azt is értem, hogy sokan nem szeretik, ha ezekkel a nemzeti ételekkel kufárkodik valaki, viszont semmi bűn nincs abban, ha egy speciális étrenden lévő ember szeretné élvezni azokat az ízeket, mint bárki más. Erre pedig akkor van lehetősége, ha a fogást a saját szájízére alakítja. Élni és élni hagyni emberek.

A világ legbotrányosabb túrós tésztájáról készült képet ide kattintva tekinthetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás