promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin lépése nagy visszhangot váltott ki a palotában: Diana nyomdokaiba lépett Vilmos herceg felesége az oltár előtt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Katalin váratlan lépésre szánta magát.

Nagy-Britanniában mindenki Károlyért és Katalinért aggódik, hiszen mindketten rákbetegségben szenvednek. Nem olyan régen baljós hírek érkeztek az uralkodóról, a brit sajtó arról írt, hogy a palotában már elővették a temetési menetrendet, és arról folytak egyeztetések. Károlynak azonban esze ágában sincs még távozni, sőt most az a hír járja, hogy hamarosan visszatérhet a munkájába:

információk szerint Kamillával együtt egy rákkezelő központba látogatnak, hogy orvosokkal és kezelés alatt álló páciensekkel beszélgessenek, majd júniusban a japán császárt és feleségét fogadják.

Károly kapja a kemoterápiás kezelést, és bár egyes források szerint a király nagyon rosszul van, ő maga nem akarja feladni, és le akarja győzni a betegséget. Csakúgy, mint Katalin, aki április 29-én ünnepli 13. házassági évfordulóját férjével, Vilmos herceggel.

A Mirror egy külön cikkben emlékezett meg az esküvőjükről, illetve arról, hogy milyen visszhangot váltott ki Katalin váratlan lépése a Buckingham-palotában. Olyan döntést hozott, amivel Diana nyomdokaiba lépett, ugyanis Károly előző felesége pontosan ugyanezt csinálta.

Ugyanis amikor 2011. április 29-én oltár elé járult Vilmos herceggel, Katalin hirtelen úgy határozott, hogy átfogalmazza az esküvői fogadalmát. Ezzel pedig súlyosan megszegte a protokollt, hiszen az egy előre megírt fogadalom, amit minden beházasodni készülő menyasszonynak vagy vőlegénynek ki kell mondania a nép füle hallatára. A hagyományos formula szerint Katalinnak meg kellett volna ígérnie Vilmosnak, hogy élete végéig engedelmeskedni fog neki.

Katalin viszont kicsit átvariálta a szöveget: azt ígérte meg, hogy szeretni, támogatni, tisztelni fogja a férjét, és hogy kitart mellette jóban-rosszban, egészségben és betegségben, amíg a halál el nem választja őket. Ugyanígy csinálta Diana is, aki nem engedelmességet, hanem örök életig tartó szeretet fogadott Károlynak 1981. július 29-ei esküvőjükön.

Alább látható Katalinék házasságkötésén a fogadalomtétel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás