promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtaláltam a nővérem naplóját, melyben egy bűncselekményről ír: sosem hordoztam még ekkora titkot, szétfeszít a bűntudat
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A testvéremnek bűnhődnie kellene, de a család belerokkanna.

Hajnalka a tavaszi nagytakarítás alkalmával váratlan felfedezést tett, ami végül az egész életére kihatott. Most az ő történetét olvashatjátok:

Sziasztok! Fogalmam sincs, hogy ezzel, hogy tudom amit tudok, bűnrészes vagyok-e valamiben. Előre szeretném bocsájtani, hogy rettenetesen emészt a bűntudat és nem tudom, hogy mit kellene cselekednem. Van nekem egy nővérem. Elég kóborló lélek, nehezen találta meg a helyét a világban, ezért volt nagy öröm, amikor sikerült egy jól fizető, stabil állást találnia, ahol úgy tűnt, ő is jól érzi magát. Nagyjából fél éve lehetett ott, amikor egy óriási balhé történt a cégnél. Valaki nem használta a VPN-t, amikor felcsatlakozott a céges mappákra, amit így egy konkurens cég könnyedén elérhetett és az összes adatot ellopta róla. Nem informatikai cégről van szó, így sem a nyomozásban, sem a felderítésben nem jutottak sokáig, viszont senki nem akarta magára vállalni azt, hogy ki követte el a végzetesnek bizonyuló hibát, ami sok-sok millió veszteség volt a cégnek.

Az elején eljárással fenyegetőztek, ipari kémkedés elősegítéséért, de végül nem tereltek jogi útra a dolgot, benyelték a veszteséget, de a nővérem szerint azóta nagyon mérgező a hangulat. Megszorítások történtek, mindenki egymásra mutogat, bizalmatlanság hatja át az egész légkört. Kilépni jó ideig senki nem mert, azt gondolták, hogy ezzel aláírnák azt, hogy ők követték el a hibát, így sokan kényszerűségből és félelemből maradtak.

A tesóm nem sokszor panaszkodott miatta, inkább mi hoztuk fel, mi kérdeztük, de hamar terelte a témát, azt mondta dolgozik eleget ahhoz, hogy itthon ne ezen kelljen gondolkodnia. Ő még otthon él, én már elköltöztem egy vidéki egyetem miatt, azonban nem olyan régen hazalátogattam, hogy segítsek a szüleimnek a tavaszi agytakarításban. Bele is kezdtünk, ilyenkor egy csomó ócskaságot kiselejtezünk és most épp egy nagy halom könyvön volt a sor. Ezeket szépen letisztogattam, átnéztem, kategorizáltam, míg nem... a következő kezembe akadt könyvnél összezavarodtam. Kézzel írott volt és hamar rájöttem, hogy megtaláltam a nővérem naplóját. Gyorsan be akartam csukni, de ekkor megakadt a szemem egy soron.

A kérdéses bejegyzésben, ahol kinyitottam, hosszan fejtegeti, hogy ő felejtette el a VPN-t, másnapos volt, de a legszörnyűbb az egészből, hogy az íráskép alapján mintha némi szándékosságot is sejtenék a dologba, mintha direkt keresztbe akart volna tenni a cégnek. Megmondom őszintén, ezt nem írta, lehet ez már csak szimpla paranoia és amúgy is a gyomrom felfordul az ilyen sunyiságtól és már bármit kinéznék belőle. De eleve is... képes volt elhagyni a naplóját házon belül. És a cég már régen lezárta a dolgot, de akkor is kellene, hogy valami következménye legyen, kirúgják, vagy valami.

A kérdésem az lenne, hogy ez ipari kémkedés, vagyis bűncselekmény? Hogyan deríthetném ki, hogy valóban egy figyelmetlen hiba volt az egész és a nővérem szimplán felelőtlen, vagy pedig kapott egy jobb ajánlatot és eladta a becsületét? Megöl ez a teher, de a szüleim annyira örültek, hogy végre kezdett valamit az életével, hogy nem piszkíthatok bele a dologba. Annyit még a történethez, hogy azért írt naplót, mert a terapeutája szerint ez segít neki a mindennapi nehézségek legyőzésében. Mit tegyek?

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás