promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási orosz zászló jelent meg az európai nagyváros egén, mindenkiben megállt az ütő a jelenet láttán
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elhűlve nézte a lakosság, nem tudták hova tenni az eseményt.

Meglehetősen szürreális, és sokak számára bizonyára ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik most a dél-franciaországi Marseilleben tartózkodtak az olimpiai láng városba érkezésekor. A város az esemény megünneplésének megadta a módját: a légierő egyik elit, műrepülős bemutatókat is tartó egysége köszöntötte a fáklyát, egy égre rajzolt zászlóval - a mutatvány azonban nem egészen úgy sült el, ahogy azt tervezték.

Minden bizonnyal sosem fog kiderülni, hogy ki hibázott, de a hiba meglehetősen szembetűnő: a francia és az orosz nemzeti zászló történetesen ugyanabból a három színből, pirosból, kékből és fehérből áll, és valamiért a repülők más sorrendben repültek a kötelékben, mint kellett volna, ez pedig azt eredményezte, hogy az egész francia politikai elit szeme láttára rajzolódott ki az orosz zászló Párizs felé.

Az esetet annyira nem rakták ki az ablakba, mi magunk is a Telegramról értesültünk róla - az ottani orosz hírek iránt érdeklődök jót derültek a jeleneten. Hogy vajon tudatos szabotázsakcióról, esetleg beszivárgott orosz kémekről van-e szó, nem lehet tudni, mindenesetre sokkal valószínűbb, hogy egyszerű figyelmetlenségi hiba történt, és az egész eseménynek valószínűleg nem lenne ilyen felhangja, ha éppen nem állna háborúban Oroszország a NATO feltétlen támogatását élvező Ukrajnával.

Az esetnek ráadásul további pikantériát ad, hogy mostanában Emmanuel Macron francia államfő tűnik európai kollégái között a legharciasabbnak Oroszországgal szemben, igaz, egyelőre csak szóban: már többször is kijelentette, hogy véleménye szerint a NATO-nak akár katonákkal is segítenie kéne Ukrajna védekezését, amely eset egyébként garantáltan a harmadik világháborút jelentené, úgyhogy reménykedjünk benne, hogy Macron továbbra is megmarad az üzengetés szintjén.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás