promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lenyűgöző lett a Samsung összehajtható telefonja, de az árától biztosan lehidalsz
Borítókép:  Digital Trends
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Samsung nem várta meg a jövő héten induló Mobile World Congress-t, hanem a szerdai konferenciájukon mutatta be az idei csúcsmobiljait, a Galaxy S10 szériát, és vele együtt a Galaxy Fold készüléküket, ami az első összehajtható képernyőjű telefon lesz.

Vagy éppen luxus készülék, merthogy maga a gyártó is ezzel a jelzővel illette a forradalmian új eszközüket. Az árát tekintve pedig valóban mélyebbnél is mélyebbre kell nyúlnunk a zsebünkbe, ha egy ilyen kis luxusra szeretnénk befizetni.

Forrás: androidcentral.com


Na, de térjünk rá előbb a külcsínre és a belbecsre. A képek alapján valóban elég frankón néz ki a telefon, a formára és anyagfelhasználásra egy rossz szavunk nem lehet.

A kijelző egy újfajta polimerrétegen alapul, amely nagyjából fele olyan vastag képernyő megépítését tette lehetővé, mint korábban, így az eszköz összehajtott állapotban sem mondható vaskosnak, illetve a lényege, hogy rugalmasan összehajtható. A szétnyithatóságáról, illetve összecsukhatóságról pedig speciális fogaskerekek gondoskodnak.

Forrás: CNET


A belső képernyő kihajtott állapotban 7,3 hüvelykes, míg a külső kijelzője mindössze 4,3, így összehajtott állapotban kényelmesen elfér még egy kisebb tenyérben is. A belső egy 4,2:3 képarányú, QXGA+ felbontású dinamikus AMOLED kijelző, míg a külsőt 21:9 arányban HD+ felbontásban láthatjuk.

Forrás: Tech2.hu


A hardverét illetve, gyakorlatilag a Galaxy S10 motorját kapta meg, melyhez 12 GB RAM-ot és 512GB UFS3.0 tárhelyet rendeltek. A hátlapi tripla kamera szintén megegyezik az S10-ével, míg az előlapon egy 10 megapixeles szelfikamera kapott helyett, illetve a kihajtott előlapon is további két kamera, egy 10 és 8 megapixeles lencse ékeskedik.

Egy 4380 mAh-os akkumulátor gondoskodik az energiaellátásról, ami elég jól teljesít, ha a telefont többnyire csak összehajtott állapotban kezeljük, de a nagy kijelző tartós használata esetén bizony nem lesz hosszú életű a töltési szintje.

Forrás: CNET

A telefon különlegessége, hogy a nagy kijelzőn egyszerre három appot is tudunk futtatni egyfajta multitasking módszerrel. Így akár több dologgal is foglalkozhatunk egy időben, ami sok esetben nagyon hasznos lehet. Ráadásul a külső és a belső kijelző is tökéletes összhangban van egymással, vagyis bármikor átrakhatjuk az oldalt, amit nézünk a nagyobb felületre, vagy ha a külső kijelzőn navigálunk és megnyitunk tegyük fel egy videót, akkor azt átteszi egyből a nagy képernyőre. És még sorolhatnánk a lehetőségeket.

Ez mind nagyon szép és jó, azonban sokan biztosan nem fogják tudni megengedni maguknak, hogy ilyen telefonjuk legyen, ugyanis a nyitó ára 2000 dollár lesz az USA-ban, ami a vám és egyéb költségekkel terhelve ennél jóval feljebb is kúszhat hazánkban, és akár több mint 600 ezer forintba kerülhet.

Aki mégis egy ilyen készülékre vágyik mindenképpen, és a muníció is megvan hozzá, az május 3-tól vásárolhatja meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás