promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mire számíthatunk a Mortal Kombat új részében?
Borítókép:  ign.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alig egy hónap múlva, április 23-án debütál mindenki kedvenc verekedős játékának legújabb felvonása, a Mortal Kombat 11. Mindeközben folyamatosan fedik fel az újabb és újabb karakterek listáját, melyekből most be is mutatjuk az eddigi résztvevőket.

A Mortal Kombat az egyik olyan játék a sok közül, melyet mindig nagy és lelkes várakozás előz meg, mikor éppen kijön egy új rész. Nem hiába tart ma már a széria a 11. epizódnál, ami valljuk be gombócból is sok, ebből viszont mégsem tudunk betelni.

Sok játékkal ellentétben elmondható, hogy a Mortal Kombat tudja hozni nagy átlagban a jó és szórakoztató szintet. Mindezt pedig annak köszönheti, hogy nem akar több lenni annál, mint ami.

Igazából minden egyes alkalommal ugyanazt a játékot kapjuk a kezünkbe újracsomagolva, és persze némi újítással megspékelve. De nincs is ezzel baj, ha maga a koncepció jól működik, aminek nincs semmi más célja, csak hogy szimplán szórakoztasson. A Mortal Kombat egy jó receptúrára építve ezt valóban el is éri immár 27 éve.

A receptúra pedig nem más, mint a könnyed szórakoztatás némi kihívással megspékelve, mindezt látványos köntösbe öltöztetve. A készítők tudják, hogy a közönség mit vár ettől a típusú játéktól, ezért ilyen téren nem igazán kell nehezen leküzdhető akadályokat maguk elé görgetniük. Természetesen minden alkalommal rittyentenek hozzá egy új történetet, és számos, a játékon belül feloldható, megszerezhető extrával kecsegtetik a játékosokat, akiket így is legfőképp a karakterek kiléte, illetve mennyisége érdekel, na és persze, hogy mennyire látványos és változatos módon képesek harcolni.
 


Nemhiába, mindig a játékba bekerülő karakterek körül van a legnagyobb felhajtás, melynek során több ízben is volt már rá példa, hogy a játékosok kampányt indítottak a neten azért, hogy milyen extra karaktert szeretnének látni az újabb részben. Legutóbb éppen a Scooby-Doo kedvenc „főhőse”, Bozont szerepeltetéséért nyújtott be egy petíciót az internet népe a készítőknek, amire amúgy Ed Boon, a NetherRealm Studios kreatív vezetője meglepően pozitívan reagált Twitter-bejegyzésében.

Természetesen az alapnak számító hősök mellett most is kapunk majd új karaktereket, és rengetegen térnek vissza a korábbi epizódokból is. A harcosok mozdulataira, képességeire eddig sem lehetett panasz, de a mostani részben még néhány fokkal felülmúlták az előzőt: a karakterekre szabott egyedi ütés- és rúgássorozatok teljes tárházával, kombinációjával találkozhatunk. Talán még nyomon követni is nehéz lesz, hogy miket hozhatunk ki választott harcosunkból. Az biztos, hogy kell egy kis idő, mire minden harci kombót kitapasztalunk, ráadásul az idő előrehaladtával fel tudunk oldani újabbakat is.

Grafika terén sincs miért szégyenkeznie a játéknak, ami még aprólékosabb, letisztultabb, na és persze véresebb lett, mint korábban.

Most pedig következzen az eddig felfedett karakterek listája, szám szerint 21:

Jade, a lopakodó orgyilkos

Erron Black, Texas legjobb fegyverforgatója


Kabal, a gyorslábú exzsaru, akit Kano szervezett be a Black Dragon bűnszervezetbe

Kano, a Black Dragon kegyetlen és kapzsi vezetője


Sub Zero, a Lin Kuei klán nagymestere


Scorpion, a Shirai Ryu klán nagymestere


Baraka, a Tarkatan törzs vezetője és Shao Kahn hű szolgálója


Raiden, a vihar istene és a Föld védelmezője


D’vorah, Shao Kahn rovartestű segítője


Geras, új karakter, a Mortal Kombat 11 főellenségének, Kronikának kegyetlen teremtménye

Cassie Cage, Johnny Cage és Sonya Blade nem kevésbé harcos lánya

Skarlet, szintén új karakter, a vér mágusa, Shao Kahn leghűségesebb teremtménye

Sonya Blade, a Speciális Erők parancsnoka

Johnny Cage, a hollywoodi filmsztár és harcművész

Jacqui Briggs, Jax Briggs lánya, Kotal Kahn, az Osh-Tekk harcos

Noob Saibot, az eredeti Sub-Zero, akit Scorpion ölt meg az első Mortal Kombat tornán

Shao Kahn, a Külső világok császára

Legutóbb pedig három régi nagyágyút, Jax, Kung Lao és Liu Kang karaktereit láthattuk az új videóban:


Ti kiket szeretnétek még látni az új részben?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás