promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi bajba kerülhetsz a Gmail miatt – mindenképpen érdemes leellenőrizni ezt a dolgot
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gmail már kijavította a hibát, de ettől még nekünk is érdemes utánajárni néhány dolognak.

A Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP email szolgáltatása Magyarországon is iszonyatosan népszerű. Hogy ha valakinek elkérjük az email címét, akkor az esetek többségébe egy Gmail-nél beregisztrált címet fogunk kapni.

Ha visszamegyünk a múltba, akkor a Gmail-nek még volt egy olyan korszaka, amikor csak meghívóval lehetett regisztrálni, de a szolgáltatás 2007. februárja óta mindenki számára elérhető. A Google email rendszere biztonságos, és megbízható, szóval nem csoda, hogy a legtöbben ide regisztrálnak be.

Magyarországon akkor lett még inkább népszerű, amikor 2009-ben tavasszal elérhetővé vált a magyar nyelvű kezelőfelület.

A Gmailt az egész világon használják, épp ezért lett felkapott hír, hogy tegnap délután elkezdett akadozni. Állítólag a leállás több százezer felhasználót érintett. A felhasználók arról számoltak be, hogy bár a levelet elküldték, de ezeket a címzettek késve, vagy egyáltalán nem is kapták meg.

A Google nem söpörte a szőnyeg alá a dolgot: elismerték, hogy hiba van a rendszerükben, és amilyen gyorsan csak lehet, javították azt. Miután ezt megoldották, után már a kézbesítetlen levelek elmaradásával foglalkoztak a szakemberek.

 [[cikk2]]

Bár a Google megoldotta a dolgot, de ne feledjük, hogy lehet a legjobb szakemberek, de ettől még ott is emberek dolgoznak, akik hibázhatnak. Szóval sokan hívták fel arra a figyelmet, hogy a Gmail miatt akár még bajba is kerülhetünk.

Például tegyük fel, hogy valaki pont tegnap délután küldött el egy levelet élete álláshirdetésére, és az nem érkezett meg valami hiba miatt. Bár a Google biztosan azon van, hogy minden email célba érjen, de ettől még homokszem kerülhet a gépezetbe. Szóval, ha tegnap küldtünk el egy fontos levelet, akkor mindenképpen ellenőrizzük, hogy az biztosan célba ért-e.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás