promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes várost találtak az óceán mélyén, valaha ez volt a világ legdurvább helye, a bűnös Atlantisz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valaha ez volt Jamaica központja, mondhatni fővárosa, de már több száz évvel ezelőtt az óceán mélyére került.

Atlantisz a legendás hely, amelyről számtalan legenda regél, sokan valóságosnak tartják, a legtöbben azonban csupán egy mesének. Sokan egy városra asszociálnak Atlantisszal kapcsolatban, mások viszont egy egész civilizációt látnak a szemük előtt, ha meghallják ezt a nevet. De ha abból indulunk ki, hogy rengeteg város került víz alá, a tenger vagy az óceánok mélyére az évszázadok alatt, akkor azt is gondolhatnánk, hogy Atlantisz meséje igazából számos elsüllyedt város történetéből áll össze, és rengeteg népnek vannak efféle sztorijai. Például Egyiptomban is találhatunk elsüllyedt várost, vagy éppen Japán partjai mellett elterülő víz alatti városról sem tudtak sokáig,

később azonban szakértők elképesztő romokat találtak a tenger mélyén, többek között egy gigászi piramist is. A japán felfedezésről is rengeteg videó található a Youtube-on.

De mégis mi volt a neve Jamaica Atlantiszának?

Port Royal, amely az 1600-s évekre nagyon híres hely volt a Földkerekségen. Mindenki csak úgy ismerte, hogy a kalózok városa, bőven volt itt hely rumnak, bűnnek és becstelenségnek is. Pedig korábban csak egy szelíd, de fontos kikötővárosként azonosították. Többek között a híres és hírhedt Fekete Szakáll is itt élt nagyon hosszú ideig. A 17. század végén, valamikor az 1690-es években azonban súlyos szökőár és földrengés pusztított a városban, amely utóbb a víz alá került. A víz alatti épületek azonban még most is megtalálhatók, és igazi látványosságai lettek ezek Jamaicának.

Rengeteg turista keresi fel a tenger alatti romokat minden évben.

(Források: Dívány, Atlas Obscura)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás