promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA felkavaró képeket közölt a Marsról, tökéletes kör alakú formák tűntek fel a felvételeken
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai űrügynökség szenzációs fotókkal jelentkezett.

Amióta a Perseverance nevű marsjáró a vörös bolygó vörös felszínét szeli, azóta bizony egyre nagyobb az érdeklődés a NASA projektje kapcsán, ráadásul az űrhajózási ügynökség is rengeteget tesz a jó kommunikációért, hiszen rendszeresen közölnek elképesztő képeket a vörös bolygóról. És ezzel persze sokan vissza is élnek, és szételemzik azokat, hoyg a saját szájuk íze szerint tálalják azokat.

Korábban marsi kaput, majmot és öltönyös embert is felfdezni véltek, sőt, sokkal korábban még egy oszlopos templom nyomait, maradványait is felfedezni vélték a magukat űrkutatással foglalkozó felfedezőnek nevező emberek, akik bizony nagyon sokszor leuralják a YouTube-ot. Nemrégiben is egy szokatlan dolog tűnt fel a Marson, és nagyon sok fórumon beszámoltak már erről.

Most éppen tökéletesen kör alakú homokdűnék tűntek fel a vörös bolygó felszínén. És ezekbe pedig nem is csoda, hogy sokan és sokat képzeltek bele. Ezeket a fura alakzatokat a Mars Reconnaissance Orbiter nevű űrszondája szúrta ki. A szonda amúgy azt tanulmányozta, amikor ezek készültek, hogyan olvad a jég a marsi tél világában. Ezekből annyi kiderül, hogy a homok dél felé mozog. Az Orbiter amúgy a Mars éghajlatát vizsgálja elsősorban, illetve azt is kutatja, hogy hol lehetnének a jövőben leszállóhelyek a bolygó felületén.

Íme a fotók, amelyek nagyon sokakat megbabonáztak:

(via Bors)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás