promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Facebook polgárpukkasztó lépése, a változásból már nincs visszaút
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megérkezett a Facebook fizetős változata, íme a részletek.

Már többször felmerült korábban a Facebook kapcsán az a változás, hogy fizetőssé válik, most pedig úgy tűnik minden előrejelzés igaznak bizonyult. A fizetős Facebook és Instagram október végén vált biztossá, de az egészen idáig kérdéses volt, hogy Magyarországon mikor vezetik majd be. Kedden jelent meg a Meta ajánlata, ahol tájékozódhatunk a részletekről és az árakról.  

A hvg.hu szerint a Meta mindezt az európai uniós szabályozás miatt vezeti be. Minderről abban a felbukkanó ablakban is lehet olvasni, amellyel a Facebookra belépve találkozhatnak a magyar felhasználók.

Mire jó a fizetős Facebook?

A fizetés egyáltalán nem kötelező, azok fizetnek elő rá, akik akarnak. Úgy működik, mint az egyes streaming-szolgáltatók oldalai, itt azonban nem filmeket és sorozatokat kapunk a pénzünkért, hanem extra szolgáltatást. Ez pedig nem más, mint az, hogy a webes felületetünk hirdetésmentessé válhat. A díja pedig egyelőre nem annyira vészes,10 euróba kerül, vagyis átszámítva 3787 forint. A lap szerint ebben már az adók is benne vannak, vagyis ennél többet csak akkor kell fizetni, ha a cég árat emel, vagy ha változik a forint-euró árfolyam.

Ha azonban a mobilos alkalmazásból fizetünk elő, akkor többe fog kerülni. Az alkalmazásboltok jutalékai miatt 13 eurót vonnak majd le a számlánkról, ami körülbelül 4800 forintot jelent. 

Tehát egyáltalán nem kell megijednünk, ha a közösségi oldalra belépve egy olyan felugró ablak köszönt minket, hogy "Döntést kell hoznod a Facebook további használatával kapcsolatban". Dönthetünk ugyanis úgy, hogy maradunk az ingyenes változatnál és továbbra is látjuk a reklámokat. Ám ezt bármikor meg lehet változtatni és elő lehet fizetni, hogy a hirdetések eltűnjenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás