promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A mesterséges intelligencia már a jövőt is megmondta: ezeket a városokat maga a pokol éri majd el
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mesterséges intelligencia már egy jóslatot is tett a jövőre nézve. 

A mesterséges intelligencia megjósolta, hogyan nézhetnek ki majd a jövőben városok szerte a világon. Ám egyáltalán nem jó, amit felvázolt, az előrejelzése szerint sok helyen az irányítást átveheti a durva éghajlat, időjárás: kavargó hurrikánokkal és extrém hőmérsékletekkel találkozhatunk majd. Ez valamilyen szinte egy figyelmeztetés is, ha nem cselekszünk időben, ez lehet a vége. 

A Bing mesterséges intelligenciája azt a 10 várost képzelte el, amelyek leginkább ki vannak téve az éghajlatváltozás okozta nyomásnak. Ezek szerint a világ egyes részein hiányozni fog a zöld energia és az árvíz elleni védekezés is. Az ott élők számára mindezt katasztrofális jövőt jelent, a jóslat szerint pedig főleg Miamiban lehet nagy vész. A rémkép szerint itt több centis tengervízszint-emelkedés is lehet.

A megalkotott képek szerint a tengerszint emelkedése miatt Miami számos épületét meg kellett emelni, hogy azok a tenger emelkedésének helye felett maradjanak. Haiti, amely még mindig lábadozik a természeti katasztrófák, köztük a 2010-es, 7,1-es pusztító, körülbelül 300 000 halálos áldozatot követelő földrengés után, szintén az éghajlati válsággal küzdő városnak számít.

Az eső, a tűz és a villámlás hatalmas kavargó örvényével ábrázolták a térséget, ahol az embereknek meg kell küzdeniük a hatalmas vízzel az utakon is. Ezek szerint Haitin megnövekszik a hurrikánok gyakorisága és intenzitása, emelkedik a tengerszint. További érintett városok az indonéziai Jakarta, az indiai Delhi, a perui Lima, valamint a nigériai Lagos, ahol az Al szerint elképesztően nagy szárazság lesz. A Fülöp-szigeteken és Kínában manilai és sanghaji áradásokra is lehet készülni, már abból kiindulva, amit a mesterséges intelligencia ábrázol. 

Forrás: Daily Star

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás