promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bradley Cooper–Lady Gaga, és bele is vethetjük magunkat A Star Is Born filmzenéjébe
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ezen a héten már a magyar nézők is beülhettek A Star Is Born (Csillag születik) című filmre, ami gyakorlatilag egy remake. Ráadásul nem is az első, hanem a negyedik. A legutóbbi, 1976-os változatban Barbra Streisand és Kris Kristofferson volt a főszereplő. Hollywood azonban úgy döntött, hogy a modern mozizónak kell egy Lady Gaga és egy Bradley Cooper.

A film két főszereplője különlegesség is, mivel Cooper rendezőként debütál, míg Gagának ez az első mozija főszereplőként. A filmben elhangzó dalok mindegyikét élesben rögzítette a stáb: közülük néhány jelenetet a 2017-es Coachella fesztiválon vettek fel, ahol Lady Gaga volt az egyik headliner.

Gaga az albumon zeneszerzőként is közreműködött, emellett pedig ő és Cooper több neves zenésszel dolgozott együtt: ilyen például Lukas Nelson, aki a filmben is szerepel Cooper zenekarának egyik tagjaként. A lemezen pedig olyan sztárproducerek és -songwriterek is rajta hagyták kezük nyomát, mint Jason Isbell, Mark Ronson, vagy Diane Warren.

A lemezen 18 dal szerepel – a legtöbb teljesen új, de helyet kapott rajta egy csodás La Vie En Rose-feldolgozás is.

A Csillag születik díszbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt, és azonnal a kritikusok kedvence lett. Az előrejelzések alapján a film a Golden Globe-on és az Oscaron is ott lesz a legesélyesebbek között, Cooper például már első filmjével szerezhet egy legjobb rendezőnek járó jelölést. Az elsőként megjelent dalt, a Shallow-t pedig már most esélyesnek tartják a Legjobb eredeti dalnak járó Oscarra. Meglátjuk mi lesz ezekből, de addig is élvezzük a zenét!

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás