promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg összeomolhat Michael Jackson legendája?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett az előzetes a Leaving Neverland című dokumentumfilmhez, ami az énekes szexuális zaklatási botrányát helyezi előtérbe.

Dan Reed felkavaró alkotását a Sundance Filmfesztiválon mutatták be a kritikusoknak, akik egytől egyig megdöbbentőnek és sokkolónak tartották. A szakmabeliek próbáltak objektívek maradni, de valahogy mindenhol benne volt a levegőben, hogy kénytelenek elhinni azokat az állításokat, amiket a 4 órás filmben láttak. A vádaskodás pedig nem áll meg egy közös maszturbálásnál, ennél jóval felkavaróbb dolgok kerülnek elő.

A film főszereplői Wade Robson és Jimmy Safechuck, akik 7 és 10 évesek voltak, amikor a zenészlegenda a bizalmukba férkőzött, és szexuálisan zaklatni kezdte őket. Jackson családja jogosan veti fel, hogy az alkotás csak a két férfi vallomására alapoz, és emellett csak a családjukat szólaltatja meg, a másik oldalt nem, azonban itt nincs nagyon másik oldal. Akkoriban ez a két kisfiú állt a legközelebb Jacksonhoz, és valahogy nem tudom mit keresett volna ott más, amikor az énekes azon volt, hogy elővegye a perverz énjét.

Ettől még jómagam sem akarok ítélkezni az ügyben. Kíváncsi vagyok a dokumentumfilmre, és arra is, hogy milyen hatással lesz másokra, de egy biztos: Jacksonnak voltak sötét gondolatai. Pedofíliát követett-e el? Több mint valószínű, akármennyire is sírnak a rajongók érte. Jogosan mocorog az emberben a felvetés, hogy ilyen szinten ez már nem lehet összeesküvés-elmélet, ami egy lejáratás része.

Nem volt véletlen a sok molesztálási ügy, nem véletlen, hogy a rajongók világszerte tüntetnek a film ellen, nem véletlen, hogy az HBO csapott le az alkotásra, és nem véletlen, hogy a Sundance Filmfesztiválos premier után sokan ezt jelentették ki: „A Leaving Neverland után már nem lehet úgy hallgatni Michael Jackson zenéjét, mint azelőtt."

A filmben beléphetünk Neverlandbe, ami a gyerekek paradicsoma volt, ahol nem volt lehetetlen, ahol mindent megkaphattak. Azonban úgy néz ki, valamit adniuk is kellett cserébe: az ártatlanságukat.  

Az első részt március 3-án, a másodikat pedig március 4-én mutatja be az HBO, mi pedig március 8-tól láthatjuk idehaza. Az előzetes nemrég jött ki, de a rajongók már elkezdték rommá dislikeolni. Hát, ők biztos nem fogják megnézni, pedig lehet, hogy kellene. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás