promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vízi mesék: az 5+1 legjobb zene a víz világnapjára
Borítókép:  Rajzfilmfüggők Klubja – Network.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját ünnepeljük, és e nap honlapja alapján is elég aktuális a téma, hiszen az idei szlogen: Vizet Mindenkinek! Nem elviccelve ennek fontosságát mi most egy kicsit másképp közelítettünk a kérdéshez. Mesékkel, zenékkel érzékelteve, a víz az életünk. 

A vizes rajzfilmek klasszikusai között kezdjük a legklasszikusabbal. „Jön, jön, jön a Vízipók!” A mese is, a zene is tökéletesre sikerült. 

Majdnem ilyen régi szép időket idéz a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász. A mese és a zene mellett ki kell emelnünk ezúttal a dalszöveget is. Otthon a kétéves gyerekek is odavannak érte, de munkahelyre is kiváló egy száraz, szürke hétköznapon. 

[[video3]] 

Egy kicsit megint ugrunk az időben és a stílusban is, de a színvonal mit sem csökken. Hála két kollégának a Cápali és Cápetiért, hiszen miközben ezen összeállítás készült, mindjárt rázendítettek a cápákról, az ember köztudottan legjob barátairól szóló zenére. 

És akkor megint egy nagy váltás. A nyolcvanas, kilencvenes évek gyerekeinek még horror lett volna a Spongyabob, a 2000-es évek emberpalántái viszont már ezen nőttek fel. Mi tagadás, ez zene a javából, más kérdés, hogy milyen hatással van a kicsikre.

Végül egy kicsit visszalágyítunk, A kis hableánnyal. E lágy víz dalszövege egyre aktuálisabb: 

„A parton izzad fent a nép, 
tűz a Nap reménytelen,
mi meg csak úszunk, mindent megúszunk,
ringat a víz!”

+1 – egy kicsit nagyobb gyerekeknek. Speciel nem rajzfilm, de ettől még nézhető: Brook Shields ezzel a filmmel robbantott tinédzserként. Egész pontosan tizenöt éves volt, amikor A kék lagúna elkészült. A kilencvenes években már Andre Agassi (első) feleségeként tündökölt a teniszstadionok lelátóján, így ő lett (Agassi párjaként) Barbra Streisand utóda és Steffi Graf elődje. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás