promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett az új Mörk album második felének első dala
Borítókép:  Mörk offical Vörös Áron
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Foalsnál is az őrületbe kergettek az album kettészedésével, de most ezt a trendet a Mörk is csinálja. Megérkezett a The Resurrection of Mörk első dala!

Ősszel látott napvilágot a The Death of Mörk, most pedig tavasszal jön az újjáéledés, vagyis a The Resurrection of Mörk. Erre nem kell sokat várni, mivel április 21-én már csiklandozhatjuk vele a hallójáratainkat.

A csapat iszonyatosan jól egyesíti kísérletező szemszögből a pszichedelikát, a soult, valamint a jazzt, de hát az egész műfaj kezd egy olyan irányba elmenni, amire már csak azt fogjuk egyszer mondani: Mörk. Talán ez lesz a legnagyobb elismerés. Nem is csoda, hogy a srácok lubickolnak a külföldi fellépésekben, mert inkább ezek azok a helyek, ahol a közönség érti is, mit akarnak csinálni.

A 2018-as halottak napjára időzített The Death of Mörk az elmúlás témáját járta körbe, tőlük szokatlan módon melankolikusabb hangvételre váltottak, de már az elején kilátásba helyezték a fellélegzést: a húsvéti feltámadás idén náluk is bekövetkezik, különleges és laza örömzenélés hallható az öt új dalban, amik tökéletesen kiegészítik az első fejezetet, teljessé téve a zenekar által rajzolt spirituális kört, felette a csíkkal.

Az új szerzemények közül elsőként a You and Me-t ismerhetjük meg, amit a leverkuseni fesztiválon rögzítettek élőben. Ez az albumra is ebben a formában fog felkerülni.

„Életünk egyik legfontosabb koncertjeként készültünk erre a bulira, hiszen az egész zenekar évek óta áhitattal figyelte a Leverkuseni Jazz Napok programját, érthető, mekkora izgalom és öröm volt azon a színpadon állni, mint korábban Robert Glasper Experiment, John Scofield Trio, Gregory Porter, Jamie Cullum, Medeski Martin & Wood, Marcus Miller és még sok hasonló kaliberű művész… Sokat beszélgettünk arról, hogyan lehetne az élő koncertek flow-ját és az improvizáció megismételhetetlen egyediségét felvarázsolni a kiadott anyagainkra, így elhatároztuk, hogy ezt a dalt megpróbáljuk a koncerten felvenni. És úgy tűnik, hogy sikerült.”

- mesélte a csapat a koncertről, ami biztosan ott lesz életük egyik nagy élménye között.

A lemez április 21-én jelenik meg hivatalosan, a digitális formátum mellett ismét készül bakelit is, az októberi sötét borító mellé most egy világos márvány darab kerül. Élőben ugyanezen a napon játssza majd végig a lemezt először a csapat az A38 Hajón a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Ezután májusban egy kis németországi albumbemutató jön, mivel a friss szerzeményeket megjáratják Hamburgban, Münchenben, Kölnben és Berlinben is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás