promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Középiskolások csináltak színdarabot az Alienből
Borítókép:  Fox Movies
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási respekt nekik, mert nem volt könnyű dolguk.

Bizony, már 40 éves Ridley Scott kultikus alkotása. Ez most kap egy kisfilmes sorozatot is, aminek az első része március 29-én debütál. A kerek évfordulót egy gimnazista csoport nem hagyta figyelmen kívül.

Amerikában óriási hagyományai vannak a színjátszó köröknek, de általában klasszikus darabokat szoktak színpadra vinni, mint Shakespeare valamilyik műve, vagy épp Az operaház fantomja, és hasonlók. A tanárok azonban teljesen szabad kezet adtak egy csapatnak, és megengedték nekik, hogy feldolgozhassák az 1979-es sci-fi horrort. Ez még egy tapasztalt színháznak is óriási kihívás lenne, nem hogy egy gimisekből álló színjátszó körnek.

A gyerekek munkáját Steven Defendini művésztanár segítette, aki elmondta a BuzzFeednek, hogy a díszlettől kezdve a kellékekig mindent a csapat rakott össze önerőből. Ezt csak így lehetett megcsinálni, mert minimális költségvetéssel tudtak csak dolgozni. A Xenomorfot is ők tervezték meg, ami főleg nem lehetett egyszerű feladat.

Egy évig készültek rá, és a darabnak nem nevetés, hanem félelem lett a vége, annyira jól összeraktak benne mindent. Még egy előzetest is készítettek neki, lent pedig láthatjátok, hogy Ripley miképp csinálja ki a Xenomorfot a végkifejletben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás