promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rosszul jár, aki maszkban, bohóc sminkben ül be a Joker vetítésére
Borítókép:  Deadline
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A film ugyan nem szentesíti az erőszakot, de mindig van pár flepnis, akinek eldurran az agya.

A héten mutatják be Todd Philips Joker című filmjét, amit óriási várakozás övez világszerte. Persze akadnak, akik aggódnak, hogy a film hatására megismétlődhet a 2012-es aurorai tragédia, mikor a Sötét lovag: Felemelkedés vetítésén egy bohócnak öltözött férfi fegyverrel rátámadott a mozi közönségére. Az áldozatok hozzátartozói és akik még melléjük csatlakoztak folyamatosan levelekkel bombázták a Warnert, hogy a Joker-film dicsőíti az erőszakot. Az ügyre nem csak a stúdió reagált, de a Los Angeles-i rendőrség is kiadott egy rövid közleményt.

Természetesen az amerikai mozik is szeretnék megőrizni a békét és a nyugalmat a vetítések alatt, ezért a legnagyobb moziláncok nem fogják engedni a maszkok, jelmezek vagy játékfegyverek viselését. A több mint 600 filmszínházával az Egyesült Államok legnagyobb moziláncának számító AMC Theatres közleményében azt írta, hogy bár szabályzata engedélyezi a mozilátogatók számára a jelmezek viselését, a Joker vetítésein tilos lesz maszkot, arcfestést vagy az arcot bármely módon eltakaró egyéb tárgyat, valamint fegyvert, illetve a többi mozilátogatót kényelmetlenül érintő bármilyen egyéb tárgyat viselni.

A Landmark Theatres a honlapján jelentette be, hogy filmszínházaiban nem engedélyezi maszk, arcfestés vagy jelmez viselését a Joker vetítésein.

Aki ezt megszegi, azonnal eltávolítják a moziból, rosszabb esetben pedig a rendőrség viszi el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás