promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Megérkezett Ákos legújabb lemeze: Idősziget
Borítókép:  Ákos offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négy év után kapunk új stúdióalbumot Ákostól.

Sokan emlékeznek, hogy anno kritizáltam Ákost egy cikkben. Továbbra is tartom magamat az abban leírtakhoz, amiben azért nem jelentettem ki, hogy nem fogom hallgatni többet a zenéjét. Igen, az nem igazán menne, mivel zenészként továbbra is Magyarország legtehetségesebb és legigényesebb könnyűzenei előadójának tartom, és zenekritikusként sem fordulnék el az ő világától. Az új albuma nagyon személyes, és mély, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki igényes zenére vágyik.

 

Az anyagon 14 dal kapott helyet: 10 vadonatúj szerzemény és 4 már ismert muzsika a Hazatalál EP-ről, amelyek újrakevert, újramaszterelt formában hallhatók. A megszokott Ákos szerzemények mellett még egy különlegességet tartogat az album: Ákos 17 éves lánya, Anna is bemutatkozik rajta, szerzőként és énekesként egyaránt.

A felvételeket a nagy sikerű, 150 ezres látogatottságú Turné2019 koncertjei között rögzítették, keverték és maszterelték Ákos hangstúdiójában. Az érett hangzásvilágú lemez a Xolar Stúdió eddigi legkomplexebb projektje, amelyen a ’80-as éveket idéző, jól ismert szintetizátorhangzás mellett bonyolult vokálok, oldschool jellegű dob- és gitárfelvételek hallhatók.

„Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirock-turnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban. Az Idősziget-albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt 30 évben megtanultunk. A Néma fohász az első szólólemezem akusztikus világába, a Csend leszek a szintipop-korszakba repíti a hallgatót. Az Elhiszem zenéjét Anna lányom jegyzi, vele mindig nagy élmény együtt énekelni, és ezúttal a közönség is hallhatja az eredményt”

– mesélte a lemezről Ákos

Az album gazdag képanyaggal, 32 oldalas füzettel CD-n, emellett pedig természetesen a digitális felületeken is elérhető. Az első klipet a Felemel című szerzemény kapta meg, ami igen érzelmes lett, akárcsak a teljes lemez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás