promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Backstreet Boys fiúbanda neve? Magyarok millió nem hallottak még erről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ikonikus fiúbanda neve ezt jelenti, gondoltál volna erre?

A Backstreet Boys nevét mindenki ismeri, ha esetleg még nem is élt akkor, amikor a fiúk betörtek a popkultúra színes-szagos színpadára, akkor is hallottak róla a későbbi visszaelmlékezésekből, majd utána újra hallhatták is őket. A zenetörténelem és a marketing egyik legsikeresebb összefonódása volt a Backstreet Boys, a showbiznisz virágzott, a Baxstreet Boys pedig olyannyira a csúcson volt, hogy talán ezt a státuszt senki nem tudta überelni utánuk sem.

Magyarországon is elképesztő népszerű volt a fiúbanda, amely pontosan 1993-ban alakult. Több mint 130 millió eladott lemez díszeleg a fiúk neve mellett, renegetg rekord, és miegymás, amitől kitörölhetetlen lenyomatot hagytak az ezredfordulón is. A Backstreet Boys 1993-ban Floridában látta meg a napvilágot, és az alapító tagok közé tartoznak Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, AJ McLean és Kevin Richardson. A fiúzenekar sikerének az egyik fő összetevője volt az is, hogy a popzene mellett más műfajokban is kipróbálta magát, például az R&B-ben és a country-ben is. Több albumuk is debütált az amerikai country és a latin slágerlista élén.

2019-ben a DNA cmű albumok elsöprő sikert aratott világszerte.

De mégis honnan ered a nevük, a legendás Backstreet Boys kifejezés?

Egy létező hely nevéből. Az alapító tagok - AJ McLean, Howie Dorough és Nick Carter - már korábban is énekeltek a Backstreet nevű utcán, mielőtt csatlakoztak volna a csoport többi tagjához, Kevin Richardsonhoz és Brian Littrellhez. A Backstreet Boys nevet akkor vették fel, amikor az Arista Records szerződést ajánlott nekik, mivel a Backstreet nevű zenekar már létezett, így egyedi névvel kellett előrukkolniuk.

A Backstreet igazából egy híres bolhapiac neve volt, amely egy igazi kis gyűlekezőpontja volt a fiataloknak Orlando-ban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás