promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 300 című film kigyúrt félistene volt, Gerard Butler arca felismerhetetlenül megváltozott
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

54 évesen már lehet, hogy nem állítaná meg a perzsákat 300 válogatott katonájával sem.

Gerard Butler a 2000-es évek közepi Hollywood egyik legkedveltebb alakja, és persze a nézők is imádták őt. 2006-ben jelent meg Zack Snyder rendezésében az a film, amely rövid időn belül forradalmat indított be a világon, és persze sokak szemében etalon lett. A 300 című film, amely képregényből készült, 2006 egyik legnagyobb durranása volt a mozikban. Egy olyan történetet mesélt el jobbára fiktív elemekkel, egy olyan népszerű történet köré épített fel elképesztő jelenetekkel egy újabb mitológiát, amelyet valószínűleg mindenki ismer.

A történelemórákról ugyanis sehol a világon nem hiányozhat a rettegett katonaállam, Spárta, és a történet a bátor 300-ról, akik egymaguk tartóztatták fel a gigászi perzsa sereget, méghozzá egy kis szorosban, Görögországban.

Gerard Butler játszotta az egyik spártai királyt, Leónidaszt. Ő és a csapata is rendkívül kigyúrták magukat, nem csoda, hogy a film után azonnal nagyon kapós lett azaz edzésrendszer, amit a forgatás előtt hajtottak végre a kiszemelt színészekkel. Aki ismerte a színészt már korábban is filmekből, tudja, hogy oltári nagy volt a kontraszt.

Majd Gerard Butler sorra kapta a filmes szerepeket, a legtöbbször pedig romantikus szerelmesként hódított a filmvásznon. És ezek a szerepek is nagyon jól álltak neki, az utóbbi években pedig Magyarországon elsősorban az akciófilmjeiről ismerjük. A Támadás a Fehér Ház ellen-trilógia vagy éppen a Törvénytisztelő polgár óriási blockbusterek voltak.

Kevesen tudják, de Gerard Butlernek jogi diplomája van, és egy cégnél sokáig dolgozott is jogásznak, ám a színészet végül közbeszólt, és jól fizető állását hagyta ott egy álomért. Ám végül sikerre vitte a tervét.

Akik viszont a 300 című filmből emlékeznek rá, nagyon meg fognak lepődni a legfrissebb képeken, amelyek a színészről készültek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás