promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok sem ismerik Bud Spencer egyik utolsó filmjét, furcsa szerepet játszik benne
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem is hallottak még erről a Bud Spencer-filmről.

Bud Spencer 1994-ben csinálta meg utolsó közös filmjét Terence Hill-el. Ez volt a Bunyó karácsonyig, amit ugyancsak nagyon szeretnek a magyar rajongók - noha nem tartozik a legmagasabbra értékelt pofonosztós filmek közé. Bár közös produkciókat már nem csináltak, Terence Hill és Bud Spencer is folytatta a filmezést; utóbbi sorozatokban, tévéfilmekben, és mozifilmekben is vállalt szerepet.

Furcsa, de az egyik utolsó filmjét Magyarországon nem is ismerik, szinte alig hallott róla valaki.

2003-ban készült el az a film, ami magasabb értékelést kapott, mint például a fent említett Bunyó karácsonyig; konkrétan a Banános Joe-val azonos, 6,3-as pontszámmal van feltüntetve az IMDb-n a Dal a bordélyházból című olasz-brit-francia dráma, amiben Bud Spencer alakítja az egyik főszereplőt - egy öreg kapitányt.

A film egy kínai népmese egy fiatal férfiról, aki véletlenül betéved egy bordélyházba, miközben egy kínai városban próbál eligazodni az 1930-as években. A fiatalember persze nem tud ellenállni a csábításnak, miközben a falakon kívül éppen harcok zajlanak. Egyik vezetőjük, Ching admirális mögött haszonlesők állnak, akik meggyőzik a császárt, hogy ígérjen Ching-nek egy komoly megbízatást, ha abbahagyják a lövöldözést. Ám egy váratlan gyilkosság az események különös láncolatát indítja el, amelyet még évek múlva is emlegetnek.

Ez a film még a Nincs kettő séf nélkül című sorozat előtt készült, ami Bud Spencer utolsó produkciója volt 2010-ben. Azok a magyarok, akik esetleg látták az elmúlt 20 évben a Dal a bordélyházból-t, azt írják, hogy furcsa ilyen komoly szerepben látni a színészt, de nagyon jól áll neki.

„Nem hittem, hogy Bud Spencer el tud játszani ilyen jól egy komoly szerepet, pozitív csalódást okozott, kár, hogy ezt az oldalát ritkán mutatta”

„Legalább 10-szer megnéztem jól játszik benne Bud Spencer, szép a történet, tehát az egész film szép, egy igazi mozifilm”

- írták a rajongók a port.hu-n, ahol egyébként 8,4-es van értékelve a film.

Alább látható a film egyik jelenete, amiben Bud Spencer is feltűnik az öreg kapitányként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás