promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friderikusz Sándor feltett egy kérdést Azahriahnak: az Aréna sztár egy mondatával zsebre tette a vérprofi tévést, esélye sem volt zavarba hozni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azahriah még Friderikusz Sándort is meglepte, nem várt választ adott a kemény kérdésre.

Hazánk egyik legnagyobb nevű és legsikeresebb riporterének, Friderikusz Sándornak volt a vendége hazánk jelenlegi legsikeresebb előadója, Baukó Attila Azahriah. Az interjúból kiderült, hogy a fiatal előadóművész igen határozott elképzelésekkel rendelkezik a világról, és nem is rejti véka alá a gondolatait.

Az világosan lejön a beszélgetésből, hogy Azahriah egy gondolkodó ember, akit érdekel az őt körülvevő világ, nem az a tipikus "csak-a-bulinak-élek" zenész, hanem komoly, az élet nagy kérdései iránt érdeklődő ember.

Ahogy a latin közmondás tartja: Scientia potentia est, vagyis a tudás hatalom - Azi pedig ha nem a mondás miatt, de a "tudás" mint olyan valódi mibenlétén gondolkodik el a kiragadott interjúrészletben.

A polémia meglehetősen régi, és sok emberben felmerült már, nevezetesen az, hogy amit az iskolában tanítanak, vajon mennyire nevezhető igazi tudásnak.

Ahhoz sok kétség nem férhet, hogy az oktatási intézmények meglehetősen fontos része az információ-átadás, mint ahogy sok kétség ahhoz sem férhet, hogy az itt megszerzett ismeretanyagot később az életben nem túl sokat hasznosítjuk (ez alól természetesen kivételt jelentenek azok, akik valamilyen már középiskolában is tanult tantárgyra építve építenek fel például tudományos vagy kutatói karriert).

Azahriah azon a véleményen van, hogy ez érettségi papír megszerzésével igazolható tudás mellett az életben egy másfajta "tudás" is, amit nem iskolában tanítanak, és egy teljesen másfajta szellemi munka szükségeltetik ezen "tudás" elsajátításához, ami viszont már valódi magabiztosságot ad az életben.

Mint az Azahriah már többször kifejtette, neki nem a legjobb emlékei vannak az iskoláról: több tanára is tehetségtelennek minősítette, és kijelentették, hogy semmire nem fogja vinni az életben - amire Attila bizony igencsak csattanós választ adott a haza könnyűzenei életben példátlan karrierjével és sikereivel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás