promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lottós átverés terjed az interneten? Egy nő alaposan ledöbbent, amikor meglátta az e-mailt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt hitte kiberbűnözők akarják behúzni a csőbe, közben meg tényleg nyert a lottón.

Rengetegszer nem vesszük komolyan, hogy a digitális világban ugyanolyan veszélyek leselkednek ránk, mint az igaziban. Itt nem kell a sötétben egyedül hazamennünk ahhoz, hogy valaki kiraboljon minket, elég egy trükkös átverés néhány hacker, vagy internetes csaló részéről, és rögtön meg is csapolhatják a bankszámlánkat, vagy ellophatják az adatainkat, amivel szintén visszaélhetnek.

Mivel egyre több hír szól erről, így az emberek jóval óvatosabbak, de sokan még így is naivan bele tudnak sétálni egy-egy csapdába. Ez azért van így, mert a kiberbűnözők igyekeznek újítani, és mindig más módszereket alkalmazni.

A legfontosabb dolog még mindig az, hogy egy áruházlánc, cég, de még a saját pénzintézetünk se fogja a bankkártyánk adatait kérni SMS-ben, e-mailben, vagy telefonon keresztül. Kifejezetten igaz ez a bankkártya hátoldalán található háromjegyű CVV/CVC kódra. Ha interneten keresztül vásárolunk, akkor meg kell győződnünk arról, hogy biztonságos oldalon járunk.

Persze akad olyan eset is, amikor a túlzott elővigyázatosság miatt nem hisszük el, hogy valóban nyertünk valamit. Így volt vele egy 47 éves michigani nő is, aki azt hitte internetes csalók akarják behúzni a csőbe valamilyen lottós átveréssel.

„Tudtam, hogy online játszottam Monthly Jackpotot, és így esélyem volt nyerni egy második nyereményjátékon is, de nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Úgy döntöttem várok egy napot miután megkaptam az e-mailt. Később miután felhívtak a lottótól már elhittem, hogy tényleg enyém a nyeremény”

- mondta a Daily Starnak a névtelenséget kérő hölgy.

Nem csoda, hogy a nyertes átverésnek hitte a levelet, mert terjednek hasonló lottós átverések az interneten, és e-mailben is, ahol a csalók a bankkártya adatainkra hajtanak.

Később a nő a központban vehette át a pénzt, amit lakásfelújításra fog fordítani. A nyereménye amúgy kicsivel több mint 110 ezer dollár. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás