promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Másfél milliárd forintot nyert egy nő a lottón, de brutálisan hamar elbukta az egészet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ennyi lottónyereményből azért már Magyarországon is vissza lehetne vonulni.

Mindenkinek nagy álma, hogy nyerjen a lottón, és nyugodtan hátradőlhessen élete végéig. Magyarországon az ötös lottó rekordnyereménye csaknem hat és félmilliárd forint, amit 2020. márciusában zsebelt be valaki. Érdekesség, hogy akkor még a Joker nyeremény is gazdára talált, ami kicsivel több, mint 84 millió forint volt.

Persze Magyarországon van olyan szerencsés is, aki az Eurojackpot miatt gazdagodott meg. Még a tavalyi évben a 49. hét pénteki húzásánál egy hazai mázlista bruttó 31 milliárd forintot nyert. Ezzel bőven be is került a top 100 leggazdagabb magyar közé.

Ne feledjük, hogy bruttó összegről van szó, vagyis adózni kell utána. Magyarországon ilyen nincs, a nyereményeket már nettóban adják meg.

Sajnos vannak olyan lottó nyertesek, akik nem tudnak mérlegelni, amikor egy hatalmas köteg pénz az ölükbe pottyan, és pont ilyen volt Viv Nicholson is. Anno a The Guardian is bemutatta a történetét, amikor 79 éves korában elhunyt.

Nicholson 152 ezer fontot nyert a totón, ami körülbelül 3,5 millió fontnak felelne meg ma, vagyis másfél milliárd forintnak. A bányászfeleség okosan is beoszthatta volna a pénzt, de úgy döntött, hogy végre elengedi magát, és nem fog spórolgatni. Autókra, ékszerekre, szőrmékre, partikra kezdte elverni a pénzt majd egy óriási ranch stílusú házat is vett.

Nincsen happy end, mivel Viv nem tudta visszafogni a költekezést. Miután férje négy évvel később egy autóbalesetben életét vesztette, egy hatalmas adószámla miatt csődbe is ment. Az élete utána is tele volt fordulatokkal, szóval West End musicalt csináltak belőle.

Miután a férje meghalt, alkoholista lett és depresszióval is küzdött. Még sztriptízklubban is dolgozott, de aztán Jehova Tanúja lett. Tőle származik a híres idézet is. Amikor a riporterek megkérdezték tőle a nyereménye átvétele után, hogy mit fog most csinálni, arra csak annyi volt a válasza: „költeni, költeni, költeni”. Ugyebár így is lett…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás