promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték a meteorológusok: megfékezhetetlenül, egyenesen felénk tart, nem sokáig örülhetünk a nyárias időnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok rossz hírt közöltek az időjárásról.

Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is a hidegfront. Az éjszaka folyamán elhagyja térségünket, és utána már melegebb levegő áramlik hazánkba. Nyárias húsvétra számíthatunk, azonban nem sokáig örülhetünk a nyugodtabb napoknak, ugyanis hétfőn ismét nagyot fordul az időjárás, egy markáns hidegfront tart egyenesen felénk, ami miatt ismét visszaesik a hőmérséklet, és csapadékra is lehet.

Péntekre ugyan már nem adtak ki riasztást záporok, zivatarok miatt, de a szél még továbbra is sokfelé erős, viharos maradhat. Az időjárási veszélyjelzés szerint a front mögött késő este, éjszaka veszít erejéből a légmozgás, péntek napközben ugyanakkor újra erőre kap az időközben ismét délire, délnyugatira forduló szél: elsősorban az északnyugati harmadban ekkor is elérhetik a 70-80 km/h-t a legerősebb lökések.

(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzés illeti: csütörtökön éjszaka nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb eséllyel az ország északi felén - esővel, záporesővel, helyenként zivatarral. Az éjszaka második felében megszűnik a csapadéktevékenység, ezzel együtt a felhőzet is felszakad, és hajnalra kiderül az ég. A nyugati, délnyugati szelet erős, főként a front mentén átmenetileg viharos lökések kísérhetik, majd hajnaltájt veszít erejéből a légmozgás. Zivatarok környezetében is előfordulhat viharos lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a tartósabban derült és szélcsendes hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Pénteken a napközben átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás