promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hatékony kerti munka titka
Borítókép:  Freepik
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden családi ház tulajdonos álma egy egészséges pázsittal és pompázó virágokkal teli, rendezett kert. Ennek kialakítása és gondozása azonban jelentős idővel és munkával jár. Egy kertész megbízásával megszabadulhatunk mindezektől, azonban amellett, hogy költséges, még a kertészkedés örömétől is megfosztjuk magunkat. Érdemes inkább hatékonyabbá tenni a munkát a megfelelő kerti gépekkel. Lássuk, melyek ezek! 

Takaríts meg rengeteg időt és energiát ezekkel a kerti gépekkel

Az olyan alap kerti tevékenységek, mint a gyep nyírása, az elhullott falevelek és növények összegyűjtése, valamint az öntözés akár több órát is igénybe vehetnek. A kerti gépek használatával azonban megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkálatokat. Nem tudod pontosan, milyen eszközt érdemes választani? Elsősorban saját és kerted igényeit érdemes szem előtt tartani.

Következzen 5 olyan kerti gép, amelyet mindenképp érdemes a ház körül tartani.

Lombszívók, lombfúvók

A lombszívók, lombfúvók nem csupán ősszel válhatnak hasznunkra. Akár egy nagyobb szélvihar következtében is könnyedén elboríthatja kertünket a sok falevél és lehullott növény. A több órás gereblyézés helyett, egyszerűen a kívánt helyre terelhetjük, vagy akár a gép tartályába szívhatjuk a kerti hulladékot. Az elektromos, akkus vagy benzines változatban elérhető gépeknek köszönhetően sok időt és fizikai munkát takaríthatunk meg.

Freepik

Robotfűnyíró

Akármekkora területről legyen szó, a fűnyírás nem tartozik a legkellemesebb kertészeti teendők közé. A robotfűnyíró segítségével nem csupán rengeteg idő takarítható meg, de még a pázsit megjelenése is javítható. A legtöbb gép akár naponta alkalmazható, hiszen egyszerre csak pár milliméternyi füvet vág le, így folyamatos a gyep karbantartása.

A levágott fűnyesedék pedig természetes zöldtrágyaként funkcionálva táplálja a talajt.

Locsolórendszer

Az automata locsólórendszer a talaj alá leásva, a kert sajátosságaihoz igazítva képes egyenletesen biztosítani a kert növényzetének a szükséges vizet. Amellett, hogy időt spórolhatunk vele, energiatakarékos és pénztárcabarát megoldást jelent. A kézi locsolótömlő használathoz képest, víztakarékosabb, a nap bármely időszakában működtethető és a legtöbb vízkiviteli lehetőséggel alkalmazható. A telepítéskor kell a növényzet igényeihez beállítani az öntözés mennyiségét, gyakoriságát. Ezt követően az automata már intézi is helyettünk az öntözést..

Fűkasza és szegélynyíró

A nehezen hozzáférhető, makacs gaz eltávolítását leginkább a fűkasza segítségével könnyíthetjük meg. Jelentős előnye, hogy még a nagyobb, sűrű növényzetű területeken is alkalmazható. Míg a szegélynyíró az olyan keskenyebb, szűkebb területek és sarkok gondozásában válhat hasznunkra, melyek a fűnyíróval elérhetetlenek.

Ágaprító

Az ágaprító szintén egy jolly joker a kerti gépek között, melyet az év egészében bevethetünk. Amellett, hogy az ágdarálás gyors és egyszerű módját kínálja, a végterméket kertünk további gondozására fordíthatjuk. Az összeaprított gallyak a talajtakarás, mulcsozás és komposztálás során is felhasználhatók.

Zákány Szerszámház: a megbízható webáruház a kerti felszerelés beszerzéséhez

Hiányzik valamelyik kerti szerszám vagy gép a készletedből? Akkor válaszd a Zákány Szerszámház webáruházat, ahol a széles választék, gazdaságos árak, villámgyors kiszállítás és készséges szakértői csapat várja az érdeklődőket. Találd meg az igényeidnek megfelelő kerti felszerelést és spórolj meg akár heti több órát!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás