promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymar kifakadt, Manchester mámorban úszik a történelmi győzelem után
Borítókép:  Getty
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester United történelmi győzelme után egyik oldal majd kiugrott bőréből, míg a másik szomorúan, feszülten reagált.

Olajmilliók, fényűzés, világsztárok, móka, kacagás. A PSG hazájában egyeduralkodó, azonban az, amit évek óta az európai porondon művel az a tragikomikus kategóriába tartozik. A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének visszavágóján Thomas Tuchel együttese segítette a Manchester Unitednek elérnie azt, amire eddig még nem volt példa: 

ugyanis eddig még nem volt rá példa, hogy egy csapat idegenben elért 2-0-s előny után hazai pályán kiesik.

Most ez történt. Mindehhez csak néhány apróság. A Manchester United tíz kiesője miatt, akadémistákkal, ifistákkal indult el Párizsba. Kezdőcsapatának átlagéletkora 25 év volt, míg a találkozó lefújásakor 23. A harmadik Manchester-gólt szerző Marcus Rashford első tizenegyes gólját szerezte csapatában. 

Az együttes vezetőedzője, Ole-Gunnar Solksjaer érthetően boldogan nyilatkozott. Mint röviden és tömören megfogalmazta:

„Ez a Manchester United".

Hozzátette, azt a tervet eszelték ki, hogy lemondanak a labdabirtoklásről (68-32), ők találnak be először, s úgy kezdik az utolsó öt vagy tíz percet, hogy még van esélyük. A terv – kis változással ugyan –, de bejött. A norvég szakember az ünneplés alkalmával Eric Cantonával és Sir Alex Fergusonnal közösen készített egy képet.

Ja, igen, és még egy: Solksjaer minden sorozatot figyelembe véve tizenhetedik mérkőzését játszotta, és tizennegyedik alkalommal nyert.

Érthető módon a másik oldal csalódottan, feszülten nyilatkozott. A csapat brazil világsztárja, Neymar Instagram-sztorijában a videobírók munkáját kritizálta:

„Ez szégyen! Ott van négy ember, akinek fogalma sincs a futballról, annyit sem értenek, hogy megnézzenek egy lassítást a tévén. Semmi nem volt! Hogyan tudta volna máshová tenni a kezét?!”

A PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel higgadtabb értékelt. Mint mondta, két gólt adott csapata Unitednek, amely három helyzetében, háromszor talált be.

„Egy pillanatig nem éreztem az, hogy veszélyben van a továbbjutásunk. Uraltuk a mérkőzést, de a végén nevetséges eredmény született”

– mondta. Kiemelve azt is, hogy szerint jogtalan volt a kezezés miatt megítélt büntető, s, a szabály sem fogalmaz egyértelműen.

(BBC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás