promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A darts legnagyobb alakja Érden ugrasztott talpra 2500 magyart
Borítókép:  Youtube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Budapest Darts Gála, kicsit félrevezető névvel rendezték meg az első nagyobb szabású nemzetközi darts gálát Érden, ahol a sportág jelenlegi legnagyobb aktív alakja, Michael van Gerwen is tiszteletét tette. Talán nem lőjük le a poént, amit mindenki sejt: ő nyert.

Tavaly decemberben derült ki, hogy a regnáló PDC-világbajnok dartsos, Michael van Gerwen Magyarországra jön. Az érdi csarnokba tervezett darts gálára alig másfél nap alatt elkapkodták a jegyeket.

Rajta kívül megjelent Simon Whitlock (világranglista 7.), Mensur Suljovic (világranglista 8.) és Vincent van der Voort (világranglista 36.) - (a helyezések az akkori ranglista állaptait tükrözik).

A mintegy 2500 érdeklődő elképesztő hangulatot teremtett az Érd Arénában szombat hajnalban, a magyaroknak is lehetett szurkolni, ugyanis a legjobb hazai dartsos, Székely „Penge” Pál mellett Kovács Patrik, Lakatos Gergely és Végső János is versenyzett.

A gálát végül nem túl nagy meglepetésre Michael van Gerwen nyerte.

Negyeddöntő: Vincent van der Voort–Kovács Patrik 6–3, Mensur Suljovic–Székely Pál 6–0, Michael van Gerwen–Lakatos Gergely 6–1, Simon Whitlock–Végső János 6–2. 
Elődöntő: Vincent van der Voort–Mensur Suljovic 6–1, Michael van Gerwen–Simon Whitlock 6–3. 
Döntő: Michael van Gerwen–Vincent van der Voort 6–4

Az NSO stábja videót is készített az eseményről, íme:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás